Allt är inte för alla

Jag önskar att jag kunde skriva brutalt öppet, men nu är det en låsning som ändå inte hör hemma här. Men lite skriver jag om här och nu. De känslorna som förstör så mycket.

Jag fick en kommentar om att jag skulle se det ljusa i mitt liv, att framtiden är min. Och ja, så är det, men vissa saker måste man bearbeta innan man kan släppa och gå vidare.

Övergrepp är en sån sak. Jag har försökt trycka undan det i många år, men nu har allt fullkomligt exploderat och detta har inneburit att min ångest är hemsk, depressionen är djup, framtidstron existerar inte, är äcklad över mig själv och jag mår illa bara av att tvingas leva i min egen kropp.

Jag klarar knappt av en kram, ingen får vara för nära mig. Inte ens Bror. Men jag försöker tvinga mig ändå och det genom att vi tittar på film och jag ligger med huvudet på hans mage och han pillar mig i håret.

Men igår gick inte ens det, mitt i allt var jag tvungen att sätta mig upp, för jag blev äcklad, allt kändes obehagligt och jag började må illa.

Jag får tankar om flytt, Bror förtjänar något så mycket bättre än mig, jag förtjänar inte kärlek och jag borde leva helt ensam. Möjligen ha någon vän/bekant. Men inget mer.

Dessa känslor har gjort att jag inte vet vilka känslor som är realistiska eller inte. Jag är rädd också, jag vågar inte gå ut med Dipp på dagen utan att ta med mina nycklar för tänk om Bror väljer att låsa dörren så jag inte kan komma in.

Allt har spårat ut. Jag vill så gärna få den där behandlingen, krishanteringen för nu när mina känslor har trängt sig in mellan mig och Bror så har det gått för långt.. Jag måste ju kunna känna mig trygg med min egen man.

Men jag vet inte hur jag ska komma vidare. Jag sitter fast och nu är nog den första gången jag känner på riktigt att jag vill bli inlagd.

Att ha “terapi” varannan vecka är för fattigt, jag har så sjuka tankar. Ni vet vilka jag menar. De är fortfarande starka men jag vågar inte skriva om dom. Sen de andra destruktiva, där föll jag och nu roar jag mig med att riva bort sårskorpor och det ena såret ser inte roligt ut.

Bror tycker att jag ska åka in med det så de får skapa nya sårkanter och sy. Men jag tror inte att de kommer att göra något åt det, så varför liksom.

Nå väl. Jag har börjat virka, sitter hos Carola och Peter och tragglar mig igenom stolpar och grejer. Det verkar rätt kul måste jag säga. Ska dig i morgon är det sagt, efter kyrkan.

Men jag måste utgå från dagsformen. Åkte dit idag, vi skulle virkat men jag kunde inte ens koncentrera mig på att måla ett blad i målarboken. Kunde knappt fokusera på samtal.

Men dessa människor, de är fantastiska och jag är glad över att de kommit in i mitt liv. Jag trivs bra i deras sällskap, sen fick jag 2 bonuskatter på köpet, Alfred som är en gråvit, stilig herre och sen lilla Sessan med det näpna ansiktet och semilånghårig.

De är toppen, alla fyra. Så är det bra för jag får öva engelska. Peter är ju från Australien och jag har valt att prata engelska med honom så jag får möjlighet att öva upp min engelska.

Men. Nu har jag fått nog av mitt eget tjat, så jag smiter vidare.

Bara siffror i huvudet

Det går bara runt, det går utför och jag orkar inte mer. jag försöker finna lösningar och hjälp men så känner jag bara – Varför?

Är det verkligen meningen att det är så här det ska vara? Motgång på motgång och jag har tappat orken till att ens få rätsida på skeppet som sjunker.

båten

Men ändå så kan jag inte bara sätta mig ner, jag kan inte koppla av för då kommer all oro och ångest ikapp… Jag gör vad jag känner att jag måste på alla punkter, jag försöker hålla mig uppe, men det tar bara emot mer och mer.

Livet. Återigen, livet är hårt, livet gör ont och allt gör mig bara rädd, vilket innebär att ångest ökar av det. Spelar ingen roll längre. Nu är jag bara en marionettdocka. Jag gör det som behövs. Jag bestämmer inget längre, jag orkar inte.

 

Tips

Om man springer fort och skrattar mycket så ser folk inte hur man mår. Jag vågar knappt prata, inte andas… Bara knipa ihop och spela med.

Idag är det en vecka kvar till jag ska träffa min terapeut och jag fattar inte hur jag ska stå ut.
Inte för att vi direkt pratar om hur jag mår i den bemärkelsen, men jag behöver henne nu.

Ligger i sängen, Dipp ligger tätt intill, så nära hon kan. Mitt hjärta bultar hårt och fort, försöker jag läsa så smälter allt ihop så jag inte ser något.

Sen vetskapen om att jag måste sätta mig på bussen för att hämta mediciner lockar inte. Medicin och mat. Men jag vet inte hur det ska gå.

Livet. Det gör ont

Det bästa

Elvis och The Beatles. Dessa låtar är nog de bästa jag hört

Något som jag önskar

Jag kollar efter saker till jul som jag önskar mig och detta har jag hittat nu

^470AA53646A6E8B667BA4CE8196337EA01E9CFE85F23307FE9^pimgpsh_fullsize_distr ^787BD42ADC8420BF06662A155D56369D54F89E76EB81297F61^pimgpsh_fullsize_distr 12239670_910034415746136_2201155530872911662_n

Målarboken kan jag köpa för en vän på facebook ger den i julklapp till mig, doftserien är från apoteket och är helt underbar. Har body butter och kroppsskrubben nu, men vill ha Allt!! haha

 

Oro som stör

Hela dagen, började som sagt med ångest och gick sen över till oro – sen har dessa känslolägen pendlat. Vill sova, men jag har sovit så oroligt så länge och nu de sista nätterna drömt mardrömmar så jag vågar inte lägga mig.

Har donat här hemma och avslutade med en dusch, i hopp om att det kunde lugna mig, men det var för mycket begärt. La mig sen med huvudet på magen på Bror medan vi kollade på “Taken 3″ och han pillade mig i håret.

Men, det ville sig inte så nu blir det imovane, propavan, lergigan och ytterligare en film. Nu ska dock inte jag titta, bara få pill i håret. Det funkar ibland, så jag hoppas på rätt effekt idag också.

I morgon ska jag upp relativt tidigt för att först gå till kyrkan, sen apoteket för att se om våra mediciner har kommit och sen handla. Sen om jag orkar så ska jag städa mer ordentligt.

Kan inte riktigt damma när det hänger kläder på tork, men i morgon åker (troligen) torkställningen bort.. Men nu, piller och film.

Lever du med ett snällt hjärta?

Något som jag engagerar mig i, eller inte lika mycket idag tyvärr som jag har gjort, men det är pälshandeln. SÄG NEJ TILL PÄLS!!

12241264_1649987605252846_2865723158435197203_n

blogger-image--860667474

Att leva i sin egen stress

Vad-är-ADD-21-152x300“Personer med ADD är som de med ADHD,  fast de med ADD har inga problem att sitta still. Ibland tvärtom lite svårt att komma ur startblocken. Det är den enkla förklaringen. ADD verkar vanligare hos flickor och kvinnor än hos pojkar män.

Ofta mycket lättdistraherad av yttre stimuli -Ofta svårt att följa instruktioner -Svårt att styra uppmärksamheten -Verkar ofta inte lyssna på vad som sägs, verkar drömmande -Tappa inte sällan bort saker som är nödvändiga för senare uppgifter eller aktiviteter -Svårt att organisera målinriktade aktiviteter -Växlar ofta från en oavslutad aktivitet till en annan

Barn med ADD verkar i högre grad drabbas av andra störningar som depression, ångest och självdestruktivt beteende.”

 

ADD, jag äter Concerta mot det men vi har inte kommit upp i rätt styrka än. Något jag hoppas att vi gör snart. Jag kan sitta här i fåtöljen, veta vad jag Borde göra men jag kommer inte igång.

Detta slutar med att jag upplever stress och extremt ökad puls och irritation. Jag måste göra sakerna jag då tänker på, men eftersom jag inte kommer igång så känner jag mig stressad och blir arg på mig själv.

Just nu, jag har tagit fram saker för att kunna pynta inför advent, sätta upp granriset med belysning på balkongen, putsa fönster och ställa fram ljusstakar och ljuslyktor.

Så, allt är framme, men jag måste ta en paus för annars så stressar jag upp mig själv och då kommer ångesten som ett brev på posten. Men, när jag väl vilat lite så blir jag sittande. Kommer inte igång igen.

Så nu känner jag att jag måste sätta fart NU trots att jag är stressad inombords, men när jag är lugn igen så vill jag inte längre.

Samma med vardagliga saker, som att ta en promenad. Jag sitter här och känner att jag både vill och behöver komma ut, men tror ni att jag gör det då? Nej, så klart inte och jag hittar aldrig svar på varför.

Eller jo. Jag vet inte var jag ska gå, de vägarna jag kan är för korta, för långa, för tråkiga eller läskiga. Vågar inte gå i skogen själv, bara en bit in så jag vet att jag kan komma ut snabbt om det skulle behövas.

Stressen. Pulsen slår duktigt mycket och jag hatar det

Vaknar med tjära i blodet

Nu var det alltså dags igen… har haft några dagar som varit rätt okej och idag vaknar man med världens ångest. Ringde mamma för att distrahera tankarna men det funkade inte.

Tänkte då lägga mig en stund men jag fixade inte att ligga i sängen alls, så upp och fixa kaffe och smörgås. Sitter nu här, inväntar effekten av mediciner men vill bara slita av mig allt hår i ren frustration.

Har ju planerat att adventspynta idag, men just nu vill jag bara springa så fort benen bär, bara springa. Men jag känner att det inte funkar för att bara jag kommer för nära dörren så vill jag gömma mig.

Jag ska dock överleva dagen, frågan är bara hur

När det brutala blir något roligt

George Carlin – han som skämtar om självmord. Och ja, han lyckas!! I mitt tycke i alla fall, jag skrattade så att tårarna sprutade