Allt hänger över mitt huvud

Känner att jag måste åka till stan idag för att köpa kattmat, fast egentligen vet jag att det räcker med att jag gör det i morgon. Men ändå sitter pressen i mitt huvud. Måste, måste, måste – iväg. Fly från ångest och smärta.

Men om jag stannar hemma. Städa, tvätta, stryka, vika, diska. Förbjuda Bror att göra något. Jag måste hålla mig sysselsatt. Men jag orkar inte. Jag känner mig fysiskt slut, men den psykiska pressen sätter kraven.

Jag vet inte hur jag ska göra, vad ska jag tillåta mig att göra idag? Kan jag göra allt fast i ett lugnt tempo eller kommer jag att hetsa runt? Jag vet inte helt säkert, men känner jag mig själv rätt så blir det hetsen som vinner.

Det känns som att jag har ett spännband runt bröstet som hindrar en normal andning, det tar emot och gör ont. Andningen blir liksom tung, jag försöker ta djupa andetag, men luften  lyckas inte passera, bara lite luft.

Jag känner bara för att dra på vettiga kläder och ge mig ut på en löptur, springa fort och långt. Men en del av mig fattar att det inte är en klok lösning. Men vad är klokt egentligen? Jag vet inte

4 thoughts on “Allt hänger över mitt huvud

 1. Ut o löp! Nä men skämt åsido, motion ÄR ju bra för alla o speciellt för oss som inte mår så bra. Ni var ju så duktiga förut då Ni tränade för fullt. Kan Ni inte peppa varandra att ta tag i det igen?

  • Träning i all ära, men det ska ske på “rätt sätt” och inte för att fly. Jag börjar successivt att komma igång, men inte med löpningen, jag går istället. Men jag saknar att springa, det jag dock måste hålla koll på är fötterna, för jag går enbart på “utsidan” av foten vilket gör att jag trampar snett och då stukar foten väldigt lätt, men gå är bättre än inget.
   Något som inte egentligen stör så, men ändå är störigt är att när jag går så vinklar jag fötterna utåt och med stortån pekandes rakt upp så det blir hål på ovansidorna av mina skor. Försöker att tvinga ner tårna, men så fort jag inte tänker mig för så åker tån upp igen. :p

 2. Gå till en sportbutik o få hjälp med (rätt) skor, de fixar detta, lovar. Löplabbet o liknande är experter på att fixa rätt sko för just Dig .Menar så klart inte att Du ska motionera för att fly ångesten, men kanske kan den minska. Billigt o lättillgängligt är det i alla fall. Om inte annat så blir man “trött” o sover bättre, i alla fall jag. Bara ett råd i all välmening.

  • Jag var på fotriktigt och valde ut skor och de är som löplabbet, filmar fötterna när man går och springer på löpbandet för att se hur man sätter i fötterna och välja skor efter det, så riktiga skor har jag 🙂 Använder dock inte dom när jag bara är ute med Dipp, men när jag går ut för powerwalks så använder jag dom 🙂
   Dessvärre blev sömnen inte påverkad, jag sov hoppigt ändå, men det är ändå skönt att komma ut, 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *