Anmälan

Jag har nu mailat in en anmälan till patientombudsmannen och patientnämnden. Tänkte maila HSAN men hittade ingen adress så jag ska spåna vidare i morgon. Och mår jag dåligt i morgon så åker jag in. Jonas ska inte behöva ta detta. Jag tycker det är helt sinnessjukt att de kan göra så. Vi berättade liksom om suicidtankar och jag berättade att jag nyligen skurit mig och fortfarande har självskadetankar.

Men ändå lämnar de över allt till honom. Fattar de inte vilken press de utsätter honom för? Jag hade varit livrädd om jag var med om samma sak som Jonas befinner sig i nu. Fatta om jag skulle ta en intox. Eller skära upp hela armen.

Fattar de inte att Jonas skulle bära detta med sig och anklaga sig själv kanske. Jag fattar inte. Jag blev helt stum när vi la på och jag fick veta detta. Jonas pratade ändå också med dom och han berättade att han inte vågar gå ut med Dipp själv och är det rätt att han ska ha det så? Den pressen och stressen de utsätter honom för är liksom övermäktig kan jag tycka

Men. Minsta lilla jag känner i morgon så ringer jag psykakuten. De måste hjälpa mig mer än vad öppenvården gör. Nå väl, nu ska jag sluta tjata, ville bara berätta att jag anmält. Detta ska vidare. Allt för många självmord har tagits när anhöriga fått ta över och det ska inte få ske nu. Jag har dock inga planer på suicidförsök, men tankarna finns där. Hela tiden.

Eller just nu mår jag prima. Och så ska det förbli hela helgen har jag bestämt.

6 thoughts on “Anmälan

 1. det är sjukt, de är sjuka!

  du gör rätt i som åker in i morgon om det fortfarande är dåligt. det har du rätt till! du ska få den vård du behöver! inte fan ska jonas ta det ansvaret – det är ju för i helvete därför psykvården finns! (ursäkta alla svordomar, men fy fan vad arg jag är!)

  älskade vän. <3

  • Du får svära hur jävla mycket du vill, jag svär och kokar inombords, men nu har jag anmält via 3 instanser 🙂

   Kram finaste du och tack för allt stöd <3

 2. Hej Maria! Jag har aldrig skrivit hos dig innan, men jag hittade dig ju via Jonas. Eftersom jag själv jobbar som ssk på psykakuten och även piva så känner jag bara att jag ville kommentera detta. Tycker att dom har behandlat dig åt skogen fel, hade du ringt mig när jag har hand om telefonrådgivningen hade jag absolut sagt till dig att komma in för att iaf träffa en läkare. Förstår att du är besviken, och med all rätt. Nästa gång tycker jag du ska strunta i att ringa innan, utan åk bara direkt, dom kan ju aldrig neka dig att söka. Blir så arg, för det är just sånt här som gör att psykiatrin får dåligt rykte och patienter får stå ut med onödigt mycket lidande! Kram till dig!

  • Tack! Vi har anmält men när jag berättar för personalen på avdelningen så pratar de som om jag missuppfattat allting.
   Men jag ska gå vidare.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *