Att se fördelar med det svarta

Jag skriver ju mest om hur jobbigt allt är, med att må som jag gör och hur mycket motgångar jag varit med om. Vill dock inte gå in mer detaljerat för jag vill inte riktigt hänga ut folk utom mig själv.

livet-c3a4r-som-en-bok

Men det finns faktiskt vissa fördelar med att bli sjuk. Galet, men sant. Hade jag inte mått dåligt så hade jag inte bloggat om det jag bloggar om och jag hade då troligen inte läst bloggar om folk som mår dåligt.

Så allt började för 5 år sedan, eller om det är 6 år sedan, men då hittade jag Jackie och Jazzy som kom att betyda massor för mig. Vi har kontakt än idag men jag har mest kontakt med Jackie. Fast Jazzy finns i mina tankar typ dagligen.

Så vi började följa varandra och jag hittade andra bloggar om liknande ämnen, man fann ett stöd som ingen annan kan förstå. Sen hittade jag Puffan, som tyvärr inte är med oss i livet längre.

Men i hennes blogg så ville jag kommentera ett inlägg och där fanns en kommentar från Jonas och jag blev nyfiken på vad han var för en filur. Klickade på länken men hamnade i hans gamla blogg men någon ny adress fanns inte.

Så jag startade ett detektivarbete av någon anledning. Men, skam den som ger sig – jag hittade honom. Vi började följa varandra och när vi blev vänner på facebook så hittade jag Lisa.

Lisa hittade Jonas då han bloggade för Expressen och allt betyder att de som betyder mest för mig hade jag aldrig lärt känna om jag inte varit sjuk. Så ja, det finns en fördel med allt. Min historia om mående började i samband med mobbingen som började redan i lågstadiet.

En mobbing som följde mig under hela grundskolan. Sen i relationer så har det varit otrohet, övergrepp, misshandel – saker som blev vardag tillslut, jag blev så avtrubbad och i min värld så var det normalt.

Så i min fantasi så fanns det ingenting som gjorde att jag någonsin mer ville leva med en man. Jag ville inte, vågade inte – män var något som skrämde mig. Sen var det så mycket svek.

Jag vet inte hur folk menar men det känns som att jag blev övergiven av många i samband med att jag släppte masken och visade mig. Jag vill inte att folk som fanns då skulle leka amatörpsykologer, jag vill bara att de ska vara som de alltid varit.

Men så blev det inte. Tyvärr. Kanske blev de rädda, visste inte hur de nu skulle bemöta mig, jag kan förstå på ett sätt men ändå inte. Så, jag förlorade många och sen försvann en annan viktig del i mitt liv och min tro på mänskligheten var låg.

Den var låg och min självkänsla blev och är låg. Jag är inte värd något. Men så kom mina nya vänner, och Jonas. Jag börjar våga släppa in folk, men det är sjukt jobbigt. Jag vill mer än jag klarar av. Men jag börjar bättra mig..

Mitt förtroende för män är skruvat. Jag är så rädd att förlora Jonas, men samtidigt så vågar jag inte släppa in honom till 100%

Eller, jag börjar bli Mycket bättre! De senaste veckorna har vi pratat massor om det men jag blir så arg på mig själv, så jävla arg för att den finaste mannen som finns ska bli lidande för hur Andra behandlat mig.

Men summan av detta – jag ser fördelar med att vara sjuk. Dels så fick jag nya vänner, en syster till och en man – en make! Helt galet.

Jag fick även veta vilka som var äkta, vilka som verkligen var något att lägga tid på. Det är inte lätt, men en av de som funnits där för mig i 18 år, vi tappade kontakten, men vi börjar hitta tillbaka till varandra. Sakta men säkert!

Det kommer aldrig bli som innan, hon har mognat, vuxit i livet, fått ett bra jobb, gift sig och fått barn. Hon är mamma till världens finaste kille – Elliot.

Men jag ville bara berätta att oavsett hur svart livet är så Kan det bli en sak som blir något positivt. Jag fick 4 nya, viktiga delar i mitt liv. Andra nya bekanta och så, men inget som slår Jonas, Lisa, Jackie och Jazzy. Inget!

2 thoughts on “Att se fördelar med det svarta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *