Att självskada

Jag har varit självdestruktiv på olika sätt under många år. Men jag ska bli fri nu, jag har inte bara mig själv att tänka på. Jag har Jonas och min familj. Jag har tidigare inte tänkt på hur många runt mig som också skadas av mitt handlande. 

Men det kom en väckarklocka som ringde en dag för någon månad sedan. Den väckarklockan heter Jonas. Jag kan nu bara hoppas att jag kan hålla mig borta från allt vad rakblad heter. Inte bara för min skull utan även för Jonas, mamma, pappa, syskon och vänner.

Det är inte bara jag som lider även om man under den stunden tror det. Man tänker bara på att döva sin ångest, man tänker inte längre. Men jag hoppas att denna väckarklocka ska hindra mig från fall, att jag ska bli bättre på att berätta hur jag mår och ta min medicin som jag så väl behöver.

Jag ska snart träffa min terapeut igen för första gången på 5 veckor, eller om det är mer. Semestertider är tuffa tider för oss som är så beroende av hjälp, vi inom psykiatrin blir ju helt utan. Jag vet inte hur det ser ut inom övriga vården, men jag har svårt att tro att dialyspatienter, cancerpatienter, diabetiker osv står ensam över sommaren.

Vi blir utan och det är tufft. Riktigt tufft, men snart är det dags. Den 17:e tror jag det är som jag ska träffa Michael och det är mycket som hänt. Han vet ju inte ens om att jag varit inlagd under lång tid, så jag tror att mycket av vårat samtal kommer att handla om det.

Sen längtar jag tills utredningen kommer ta fart och till mitt läkarbesök där jag ska be om viktiga papper för att ansöka om sjukersättning. 

Nu är vi något nere efter dagens möte, det var ett tufft möte och Jonas känner hur de sparkar undan fötterna på honom. Jag kan inte klandra honom för jag känner ju likadant. Jag har svårt att se att han är redo för arbetsträning redan, med tanke på hur sommaren har sett ut.

Men, vi kan nu bara vänta och se……

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *