Även jag kan ha drömmar

Bara för att jag har problem med den psykiska delen betyder inte att jag inte har drömmar. Jag fick en kommentar om gällande det faktum att jag vill ha barn. Jag har självinsikt nog för att fatta att det inte är möjligt.

Fick i en annan av hennes/hans kommentar höra att det är värre för ett barn att ha psyksjuka föräldrar än föräldrar som knarkar. Jo men, tror inte att något av det är särskilt bra för barn att växa upp i.

Men bara för att jag råkar ha psykiska besvär, det betyder inte att jag är helt avstängd gällande drömmar.

 • Jag vill vara fri från detta
 • Jag vill må bra
 • Jag vill ha barn
 • Jag vill bo i ett hus med en massa djur
 • Jag vill utbilda mig
 • Jag vill ha ett jobb
 • Jag vill ha vänner som jag vågar att träffa
 • Jag vill ha en självkänsla
 • Jag vill ha ett självförtroende
 • Jag vill kunna vakna på morgonen och se fram emot dagen
 • Jag vill ut och resa
 • Jag vill kunna gå på stan utan att krascha efteråt
 • Jag vill kunna debattera och då formulera mig rätt
 • Jag vill kunna gå i skogen ensam
 • Jag vill våga vara ensam hemma en kväll
 • Jag vill kunna titta på en hel film utan kryp i benen

Så, dessa saker  drömmer jag om. Inget av det är möjligt i dagsläget, men inte fan slutar jag med att drömma bara för det,.

7 thoughts on “Även jag kan ha drömmar

 1. Jag tror du missförstod min kommentar, jag menade inte att det är värre att ha en psyksjuk förälder än en som dricker och knarkar, tvärtom menade jag. Finns så många personer med olika psykiska diagnoser som har barn och det går jätte bra. Jag menade att pusha dig till att det är inte omöjligt bara för att livet är skit jobbigt just nu. Kram till dig.

  • Nej, det var inte din kommentar – Den kommentaren jag syftade på, den jag syftade valde jag att inte publicera, men den som skrev sa att det är bättre med föräldrar som knarkar för att de har mer “kontakt” med verkligheten – de kan knarka på en “lagom” nivå, men vi kan inte få ångest i en lagom nivå.
   Så, det var inte dig jag menade 🙂

   Kram!

 2. Så länge man som förälder har rätt hjälp och verktyg att kunna hantera sina svårigheter så kan man självklart vara en bra förälder trots psykisk ohälsa!

 3. Alltså det var inte vad jag skrev, jag skrev att knarkares eventuella uppfattning om sig själva är mer begränsad än exempelvis psykiskt sjuka personers. Din uppfattning om dig själv är ju klar och tydlig, du vill ha barn men vet att det inte skulle funka…alltså fattar du ett beslut en knarkare inte är kapabel till helt enkelt.

  • Där var det inte din kommentar, det var en som kallade sig för Inger som spann vidare på den tråden och skrev även något om att knarkare är värda mer än psyksjuka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *