Blockerad av granne igen

Igår när vi var på promenad så mötte vi ju grannen och Dipp blev helt knäpp… Detta resulterade i att jag fortfarande känner mig blockerad  vill inte gå ut och riskera att möta honom. Måste ut snart, men vet inte vart vi ska gå. Jag funderar på den långa rundan just för jag vet att han inte går där.

Jag vill kunna känna mig fri att gå vart jag vill, men han förstör och tanken på att möta dom är ångestladdat. Jag hatar hans existens!! Jag vill kunna möte vem som helst med hund utan att hon ska skälla som en tok. Jag vet inte vad vi ska göra. Jag läser om skvallerträning, om hundmöten och gör  som man ska, men hon hinner Alltid (nästan) se hundarna före mig.

Hinner jag före så brukar det kunna sluta med att hon bara gnäller och piper, men hinner hon först så är det kört, då låter och beter hon sig som en rabiessmittad hund, skäller så det sprutar ur truten på henne och drar mina armar ur led. Så – det  Är ett problem. Men vi jobbar hårt!! Drömmen är en inhägnad där man kan träna med henne utan koppel och även kunna träna där tillsammans med andra hundar.

Men, folk vill inte låta oss komma nära, de tror väl att hon är aggressiv och att deras hundar är gjorda av porslin. Vi brukar dock få hälsa på Jack och Nils. Jack är en liten filur som bor på våran gård, Nils är en blandning av schäfer och berner sennen och de kan tom leka fint, dock med koppel. Men hon behöver mer sånt, möta andra hundar.

Nå väl, nu ska jag trotsa läget och bege mig ut. Vill till skogen och släppa henne lös, men jag vågar inte riktigt… 

2 thoughts on “Blockerad av granne igen

  1. Åh vad jag önskar att vi bodde närmare varandra, för då kunde jag försöka hjälpa er med problemet, som jag förstår måste vara hemskt. Java sköter ju sig kanon i andra hundmöten, så jag är lite bortskämd med det, men vet ungefär hur man kanske skulle kunna göra med Dipp. Men det är så svårt att förklara det över datorn, det krävs nästan att jag får se situationen irl & sen utgå från det, så som sagt, synd att det är så långt mellan oss. 🙁

    • Ja, det är verkligen synd, tror du skulle kunna hjälpa oss massor. Sen att inga här vill träna möten gör ju inte saken lättare…
      Men vi får se till att kunna ses framöver, det vore superkul. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *