Nyss kom jag upp ur en vända i sängen under mitt kedjetäcke. Det känns bra där under, tryggt liksom. Men en kan inte tillbringa ett helt liv där bara för att det är det enda som ger en smula av trygghet.

Hunden vill ut, men som sagt – världen skrämmer mig, världen utanför hemmets trygga vrå, hemmets trygga väggar. Kanske mat i magen skulle lindra? Men allt jag får i mig är kanelkaffe och medicin. Det är allt. Och en medicinkopp med vitaminen Mivi total plus. 

Men näring? Finns det någon näring i kaffe och cigaretter? Snälla, låt det finnas, så slipper jag tänka på mat idag. Jag har ingen ork, ingen lust. Allt jag har är ångest. 

Men nu, jag måste dricka upp kaffet, röka en cigarett och byta om till hundpromenadskläderna. Nu måste jag ta tag i det lilla som återstår av dagen. Sen blir det en tidig kväll under mitt täcke i den fortfarande nya och sköna sängen