Fight mot demoner

Skära, skära, bränna… intox, fly, gråta.

Så går mina tankar om dagarna nu. Min ångest blir värre för varje dag och igår tänkte jag bara att “jag klarar inte det här”. Kyrkoherden tyckte att jag skulle kontakta psyk för en inläggning men det tycker inte jag. har dock vänner som tycker som kyrkoherden. Jo, jag skulle behöva in, jag vet det.

Men, jag orkar inte sitta på tåg till Stockholm och sen tunnelbana till någonstans i närheten av St Göran, träffa en läkare för bedömning och om hen tycker att jag behöver slutenvård så får jag åka samma väg tillbaka – dock bara halva vägen. Men om jag fattat rätt så har jag då rätt till sjukresa som jag då kan ta på faktura.

Men, inläggning – då blir jag iväg från Pepsi för länge.

Men, mina tankar är inte snälla nu och jag trodde att jag hittat tillbaka till gråten, så jag kan få ur mig lite i alla fall. Men jag hade fel, igår hade jag verkligen behövt det. Att det ska vara så svårt att gråta, trots att man mår som en rutten bäver så kan jag inte gråta.

Och!!: NEJ!! Ingen polis bara för att jag mår så här! Går ni emot det så stänger jag bloggen för evigt.

Annars, har mailat runt lite nu på morgonen om allt som rör boende, så nu är det bara att vänta på svar. Det lär ju inte vara lätt att få lägenhet när man har skulder och jag kan ju inte direkt bo hos bror och svägerska tills det är dags att flytta in på något äldreboende.

Smått panik faktiskt. Vet att jag får bo här och det känns tryggt, men samtidigt så vill man ju ha sitt eget.. Men, till Håkan och Anneli, tack för att ni låter mig bo hos er igen!!

Nu då.. Känner att jag måste göra något, men Anneli sa till mig att jag måste tillåta mig att bara vara, att inte göra något. Släppa pressen på mig själv. Så trots att det skriker i kroppen så ska jag göra som hon säger, för jag vet ju att hon har rätt, och jag behöver känna att jag inte behöver göra något.


EDIT: Hos Gnestahem: Jag har 17 poäng och för att få lägenhet så måste man ha minst 2000 poäng och inga skulder hos kronofogden.  Man får en poäng/dag så det är alltså 1983 dagar kvar.

Och 5 år om vi översätter det till år. Jag får stå kvar i kön för att samla poäng, men jag får ingen lägenhet så länge jag har skulder. Så nu blir det att söka lägenhet i övriga landet också. Började på Askers gränd…

Annars, får bo kvar här tills det blir äldreboende för min del. Tjolahopp vad kul. Alltså, inget fel i att bo här, men man vill ju kunna ha sitt eget boende..

4 thoughts on “Fight mot demoner

 1. Det är himla svårt det där med boende, speciellt hos större hyresbolag som har som krav att man ska stå i kö ganska länge. Lika där jag bor.

  Men tips. Lägg ut förfrågningar i tex facebook grupper om någon eller någon som känner någon hyr ut. Be folk att dela inlägg så att det sprids. Många kan ha uthyrningslägenhet, lägenhet på garaget som de hyr ut eller liknande. Också blocket kan vara bra, eller om det finns nyare sajter. Det är jätte svårt när man har skulder, men har din bror möjlighet att gå i borgen eller vad det kallas för dig, som trygghet för den som hyr ut?
  Bara lite tips som du kanske redan har koll på iof 🙂

  • Jag ska kolla alla möjligheter som finns, men om jag hyr lägenhet av någon annan så är det ju så att man tillslut måste flytta vidare inom en viss tid för de ska ha tillbaka lägenheten. Nu hos min bror, här får jag bo tills jag hittar något. Så jag har även kontaktat privata hyresvärdar.
   Men jag har glömt att kolla hur de förhåller sig till att man har skulder hos fogden och inkasso.
   Det blir svårt, men jag letar vidare

 2. Jag hyrde ju i 2a hand i flera år pga skulder etc. Så om du får tillräckligt med pengar från soc/fk testa om det finns såna boenden? O berätta inte direkt att du har skulder utan vänta med det tills du får kontakt att ses/kolla på lägenheten. Finns ju lokala fb-sidor och blocket plus flera sidor för andrahandsuthyrning.

  • Ska se om jag hittar något.. Kollar annars även lägenheter i Sölvesborg, för jag vill bara tillbaka. Det var liksom hemma, men all underbar natur.. Levde ett gott liv då..
   Men, vad som helst känns aktuellt nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *