Första besöket efter sommaren

Posted: 17th augusti 2012 by Miss Manic in Uncategorized

Ska träffa Michael idag, första besöket sen början på sommaren och jag är nervös. Så mycket som hänt, så mycket som jag sjunkit på många plan. Bussresandet, kräkfobin, sociala fobin, ångesten… Jag ska även antar jag få prata om vad som gjorde att jag blev inlagd och varför jag var kvar så länge. Och vad det gjordes på avdelningen.

Jag känner mig bara rädd. R-Ä-D-D-!!! Skakar i skrivande stund och det känns obehagligt. Ska även prata om läkare antar jag och tid för utredningen som jag väntar på. Och prata om läkarutlåtande. Jag brukar vara nervös när jag träffar honom, men inte som nu, normalt kommer nervositeten när jag sitter i väntrummet, nu har den redan kommit denna gång.

Jag har drömt mardrömmar, blivit uppringd av alla jag träffat inom psyk, både de som varit patienter och de som ska hjälpa mig. Alla har sagt hej då, ingen vill veta av mig. Jag är rädd att bli släppt vind för våg, fast jag egentligen vet att det inte kommer att ske. Men jag väntar fortfarande på dbt, jag hoppas den kommer att komma igång till våren. Det startar en grupp nu i augusti, men jag kom inte med.

Så jag fortsätter att vänta. Väntan är jobbig, man hinner tänka så många tankar och känna så mycket rädsla om vad som kan hända. Rädsla över att börja i grupp, om personkemin inte kommer stämma mellan oss deltagare. Det tror jag dock inte, men man vet aldrig. 

Nå väl. Nu ska jag göra mig redo, på med kläder, på med lite smink och sen är det dags, en timme till bussen går. Nervositeten äter upp mig. 

 1. åh. jag känner igen den där gnagande nervositeten. men jag hoppas att samtalet gick bra och din dbt-behandling snart kan komma igång. är fasligt vad länge du har fått vänta egentligen.

  och ps. tack för att DU finns. <3!

  • Miss Manic skriver:

   Nervositeten gick över i rummet, men då blev jag typ en zombie och inget gick in, men jag ska börja skriva veckokort för att få struktur i livet..
   På dbt sa att det kan vara upp till 2 års kö, så jag väntar men hoppas på att få börja till våren

   Tack själv för att DU finns 🙂