Förväntan, ångest, depressiv

Dessa känslor styr denna gråa söndag. Förväntan över fotbollen ikväll. Ångest över livet, Depressiv för? Ja vem vet. Men jag ska försöka låta förväntan ta den största platsen… Och glädjen över att få gå på fotboll. Det var nu länge sen sist. Vi har inte varit sen första hemmamatchen, den mot Göteborg. Den dagen som slutade i katastrof.

Så jag hoppas att vi kommer hem som vi ska ikväll, utan katastrofala händelser. Det orkar inte jag. Men, nu är vi här och nu. Jonas springer runt med dammvippan och ska snart dammsuga, själv har jag nyss varit ute med Dipp och ska snart hoppa in i duschen. Måste göra mig redo för kvällen, tvätta bort gårdagsångesten så dagens ångest kanske inte fastnar lika lätt.

Promenaden var ett helvete. Jag har Aldrig varit med om att Dipp dragit efter andra hundar så som hon gjorde idag. Så promenaden blev kort, hon får ju en till snart igen och en när vi kommer hem ikväll. Så länge hon får sina behov gjorda så är det bra, men inte tillräckligt bra. jag vill ge mer än så.

Jag har hittat en gammal öde tennisplan som är inhägnad där man skulle kunna släppa henne och träna inkallning (som hon är jättebra på normal) och även träna lite roliga saker som slalom mellan mina ben. Vi har ju bara tränat det i köket och då blir det bara 5 steg men det brukar hon klara ibland.. Sen träna med klicker vill jag ta upp.

Egentligen, för att hoppa lite, så skulle jag tillbaka till psyk ikväll, men då matchen slutar runt 21 så är det lite sent att komma och rumpa in hos rumskamraterna när de kanske gått och lagt sig. Nu är jag inte ensam längre, om de inte möblerat om som de ibland tingas göra. När jag hämtade mer mediciner så såg jag att rum 9 fått 2 till, så nu är vi 3 där. Vet inte vad jag kommer tycka om det. Men det blir nog bra.

Så, jag ska tillbaka till lunch i morgon, sen ska det tas ställning till om jag ska bli utskriven eller inte. Jag känner mig dock inte 100%-igt stabil, så vi får se. Kommer nog träffa läkaren på tisdag eller onsdag. På tisdag är det 4 veckor sedan jag kom in och även fast dagarna varit tråkiga så har det gått fort nu när jag tänker tillbaka. Jag har ju under de 2 första veckorna sovit bort mycket tid och tillbringat stor del med Ångest under kedjetäcket.

Mitt täcke hemma väger 2 kg mer än sjukhusets och jag älskar det (10 kg) och finner det bättre än bolltäcke. Men det är min åsikt. Jag har även tänkt mycket, tänkt hur ett liv utan oro och ångest ser ut. Jag kan inte minnas hur det var innan det brakade löst totalt. Det gick oftast bättre när jag var med vänner, utom “suparpolarna” för då umgicks man på ett trivsamt sätt. Suparpolarna träffade man ju bara för att döva de negativa känslorna genom att dränka de i sprit. Oftast hembränt. 50:- för 3 liter var det jag betalade.

Då hade man ju råd och en dunk räckte oftast bara 2 dagar, knappt det. Stackars min kropp… trasig både inne och ute. Men gjort är gjort. Jag ångrar många saker i mitt liv, saker som jag gjort, destruktiva saker. Men nu förstår jag vad det berodde på och det var min sjukdom som styrde mycket. Och nej, jag “skyller inte” på min sjukdom, jag skriver det för att det är sanningen.

Sen jag fått min diagnos har det på något sätt blivit lättare. Jag har fortfarande tankarna och ångesten, men jag vet att det är BPS som ställer till det för mig och då förstår jag. Men det gör inte att jag tycker om att må dåligt eller att jag tycker om min diagnos. Men jag undrar ofta hur mitt liv hade sett ut idag om jag hade varit frisk.

Hade jag haft jobb? Var hade jag bott? Hade jag haft barn? Varit gift? Varit lycklig? Men så tänker jag, hade jag inte haft denna problematik så är jag övertygad om att jag inte hade träffat Jonas. För då hade jag kanske inte bloggat eller läst “må dåligt-bloggar” och det var ju så jag hittade Honom. Så jag får se det positivt.  Jag har Jonas. Och Dipp & Chips.

Så ikväll, Elfsborg-Mjällby, Dresscode yellow gäller. Borås arena kl 19:30 – be there!

One thought on “Förväntan, ångest, depressiv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *