God plan för kvällen

Skulle träffa mitt boendestöd idag för att åka till Sjömarken, en sjö lite utanför Borås. Vi gick runt där, jag fotograferade och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Sen när vår tid var slut så tog jag bussen till sjukhuset för att hämta ut medicin till både mig och Bror.

Men när jag redan hade spring i benen så valde jag bort bussen till stan, gick istället och då till viss del i Annelundsparken, ner mot torget, genom Stadsparken, förbi resecentrum, till Ramnaparken och runt sjön, upp vid gamla kyrkan, sen tillbaka till Södra torget.

Passade på att ta 2 geocaches när jag ändå var i farten, men nu kan jag inte ta något mer förrän i morgon för om man bara har gratisappen så kan man bara ladda ner info på 3 cacher, sen är det slut liksom.. Jag vill komma igång med detta igen, men då måste jag nästan köpa appen. Kände att jag skulle vilja ägna en heldag åt detta, försöka hitta så många som möjligt.

Det är ju kul, men det blir inte av.. Vet dock inte varför. Det blir ju samtidigt gratismotion också. Men men… nu ska jag vila lite innan vi går till Tempo, sen ska jag sortera alla bilder från dagen. Måste lägga ut på YouPic och även i fotobloggen som jag glömt av att jag har.

Men nu blir det vila, sen sätter jag igång 🙂

14 thoughts on “God plan för kvällen

 1. Skönt att du verkar ha haft det bra! Det är skönt att röra lite på sig. Vi har jättefint väder så jag ska gå en sväng med min hund. Kram

 2. Om du vill ha något som är gratis och där man ska hitta olika punkter så funkar Turf. Du tävlar då mot andra “turfare” och kan se när någon annan som använder den appen är i närheten. I appen samlar man zoner som man får olika mycket poäng för. Dessa zoner ligger aldrig efter bilvägar, de har försökt att lägga dem i parker och på gångvägar, ute i skogen och så vidare. Om man saknar en zon på ett ställe där man tycker att det skulle passa med en så kan man lämna förslag om det, sen får man hoppas att man får sin önskan igenom :).

  • Jag har dock ingen Iphone, men jag har en app som jag är nöjd med, men som sagt, för att få info om cacherna så måste man ladda ner det, men max 3 per dag. Så jag hoppas att jag kommer igång på riktigt igen så det är värt att köpa appen.

   • Jag har också en android, Turf är gratis och funkar. Du får information om alla zonerna som “du kan ta”. Jag tycker i alla fall att det är kul, även om jag inte turfar så ofta. Med Turf så får du upp en karta när du går in på appen, den kommer fråga om att aktivera GPS och det vill du göra, då kommer du kunna se zoner i ditt närområde och trycker du på den så kan du se vem som “äger” den för tillfället. Om man zoomar ut från kartan (så att man ser ett större område) så ser du fler zoner som finns.

    • Men de zonerna, är det något som ligger gömt som det är i geocaching? För just geocaching är ju så kul när man ska leta efter små rör med lappar i, en fejkad sten med lapp eller rent av cacher där det ligger saker i och man får ta med en sak mot att man lägger i något själv.
     Men jag måste läsa på om just turf

 3. Nä, med turf är det mer att du samlar på dig och äger zoner, zonerna kan du äga ett antal minuter innan någon annan kan ta den. Så det är lite som en tävling kan man säga. Man får olika mycket poäng för varje zon, beroende på hur populär den är. Du får även poäng per timme som du äger den (om du får äga den så länge vill säga). Så zonerna är markerade med en röd kvadrat/rektangel på kartan, där ställer man sig med appen igång och så laddar den ner zonen och du blir zonens ägare. Ibland händer det att zonen redan ägs av någon, det vill säga att någon nyss har varit där och tagit den.

  • Jag använder Neongeo, tror jag att den hette. Men den du tipsade om har jag också, men jag får som info att jag måste ha appen som går genom geocaching.com och den kostar också pengar…

   • Hmm…skumt. Men när vi började 2011 så var det gratis. Nu vet jag inte för jag kan inte kolla. Förr var det ju bara att premium cacher var för medlemmar och att man inte kunde lägga ut egna cacher om man inte var medlem. Trist att de ändrat. 🙁

    • Ja, lite trist är det, men om jag kommer att komma igång på riktigt så kommer jag köpa appen – jag skulle vilka kunna ägna en hel helg åt detta, då är det lite trist att man bara kan ta 3 st och sen få vänta till dagen efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *