Hur gör man?

Jag, liksom många andra gör en massa tester som cirkulerar på Facebook. Jag gjorde bland annat ett där man ska se vilken inverkan man har på män

“Du blir alltid vän med de du träffar. Du ser visserligen jättebra ut, men du vågar tyvärr aldrig ta nästa steg och måste därför alltid titta på när dina svärmerier tittar på andra kvinnor ”

Mycket stämmer, utom att jag tydligen ser bra ut, men även idag så tittar jag efter andra när vi är ute tillsammans men även när jag går ensam. Jag ser det perfekta, ögon, näsa, armar, rumpa, ben, bröst.

Ser allt jag vill ha som jag inte har. Jag jämför mig Alltid med andra, jag duger inte och jag måste därför gå ner lite till i vikt, men genom träning så jag också kan få det perfekta. Kunna se bra ut.

Jag vill börja träna på riktigt, gå ner 5 kilo till men på ett hälsosamt sätt, inte som jag gör nu. Klarar inte att äta, väger mig hela tiden och står ofta framför spegeln för att själv kunna se vad som måste bättras på.

Jag vet att jag redan har gått ner nästan 25 kilo, men det gick så fort så nu är hela jag slapp och sladdrig. Jag avskyr både spegel och våg men kan inte leva utan dom. Måste hålla koll. Måste ha disciplin. Vill kunna känna mig nöjd med mig själv, inte som nu – jag hatar allt jag ser.

Eller, jag är nöjd med mina ögon. Men resten. Ibland är jag nöjd med min mun, men inget annat. Allt annat är bara ren och skär hat. Jag hatar vad jag ser.

Men hur slutar man att avsky sig själv?

snyggDenna bild jämför jag mig alltid med. Jag kommer aldrig kunna nå dit, även fast jag vill. Tyra Banks, på denna bild. Hatkärlek. Jag vill ha hennes kropp.

 

8 thoughts on “Hur gör man?

 1. men älskade. du är INTE tyra banks. du är DU och har alltså DIN egna kropp. så vacker. och du ger så mycket kärlek – vare sig du har sladder eller stenhård mage. älskar DIG!

 2. Jag jämför också mej själv med andra på samma sätt som du. Är besatt av vågen och spegeln som är min ovän. Min läkare vill skicka remiss till ätstörningsenheten, men jag vill absolut inte dit!!

  • Jag var så jävla dum, jag sa till ena terapeuten i somras om mina problem med maten så han skulle skicka remiss till äs-enheten och jag ångrar som fan att jag sa något. Men man borde ju kunna neka det om man inte vill?

 3. Klart Du kan neka behandling, gäller ALL sjukvård, även akut o livsuppehållande. Vet traumapersonal som fått “lura” patienter att stanna kvar. Men Du duger så bra som Du är! Fatta det! Du är så fin, så fin, sluta jämföra Dig, Du är Du, å Du är älskad för just det. Inget skulle ändras om Du så gick ner 20 kg, Du är ändå Du. Du duger, Du är älskad! Försök att njuta av att Ni fått det lite bättre ang ekonomin, vilket jag verkligen unnar Er! Nu är Er TID!! Kan ju bara bli bättre, eller hur?

  • Tack Fia! Detta med att jag jämför mig, jag vet ärligt inte varför den biten är så stark, inte alla dagar men när känslan kommer så är den stark. Vissa dagar är jag jättenöjd, sen vissa avskyr jag mig själv – försöker finna en balans på den biten.
   Och ekonomin är helt sjuk, har inte fattat än att vi kommer kunna leva ett bra liv på den biten

 4. Det jag skriver nu har egentligen ingenting med ditt inlägg att göra,jag tänkte bara svara på det du skrev hos mig! jag har egen toalett kopplat till rummet, så när jag har vaknska dörren vara öppen osv. Nu har de ju tagit bort vaket och satt extra tillsyn istället, vilket är mycket skönare, men helt ärligt, läskigt när impulserna är starka som fan och ingen har tid eller möjlighet att hålla mig under kontroll. Har du haft mycket x-vak själv?
  Kram <3

  • Läkaren har satt x-vak på min många gånger men väl på avdelningen så håller de bara den biten i några timmar, sen är jag bara en som tar upp en säng typ, varför följer de inte läkarens krav som han säger ska gälla de första dygnen.. Jag fattar inte det
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *