Hur kan det göra så ont?

Nu, 2 veckor med en sjuhelvetes ångest. Skakar, hackar tänder, ont i nacken, ont i huvudet och allt för den förbannade ångesten.. Jag orkar inte detta, jag har bara en enda sak i huvudet.. Bara en. Men nej.

Vi skulle åkt till svärmor idag, men vi gör det i morgon istället. Idag ska vi bara hämta ut mina mediciner och sen ta en promenad från sjukhuset till Sjöbo. Kameran följer givetvis med. 

11130133_10152927705624580_5112080332586444000_n

Sen kastade jag på mig lite smink i hopp om att glömma ångesten, men nej. Det gör ingen skillnad, tyvärr. Men jag försökte i alla fall,, Jag har försökt med mycket men jag kan inte hitta något som distraherar mig. Vi försökte titta på film härom kvällen så Bror kunde pilla mig i håret, men jag klarar inte av att ligga eller sitta still för länge.

Det blir nästan som att ångesten ökar. Orkar inte göra saker hela tiden, behöver även varva ner men det går inte. Jag vet inte var jag ska ta vägen längre. Det känns som att alla dörrar till hjälp är låsta.

 

7 thoughts on “Hur kan det göra så ont?

 1. Riktig ångest är så hemsk. Ibland känns det som man blir förlamad pch allt löses upp. Gör riktigt ont också. Som tur är har jag inte det så ofta längre. Innan var det varje minut på dyngnet. Får du någon bra hjälp av någon terapeut eller så? Kram

  • Jag har kontakt med omvårdnadsteamet men vi träffas typ var 3:e vecka och då inte som ren terapi. Jag har gott i DBT men det fungerade inte för mig och jag kunde då inte ta åt mig något, så nu ska jag tydligen bli mer stabil innan jag får riktigt hjälp, men hur ska jag kunna bli stabil Utan terapi?
   Jag förstår inte deras sätt att tänka
   Kram

  • Åh, tack 🙂
   min påsk har tyvärr varit kaos av ångest, fick uppsöka psykakuten igår då de på öppenvården inte skrivit ut mina mediciner som de skulle så jag fick nu så jag klarar mig tills på tisdag, då är det Jag som startar krig!
   Hoppas din helg varit bättre <3

 2. Så sjukt de tänker. Som att man ska bli bättre på egen hand innan man får hjälp. Hur tänker de med att man ska klara det utan dem som är till för hjälpen? Suck för vissa psykiatri mottagningar

 3. Att ständigt ha ångest är som att vandra runt i en labyrint. Jag förstår din frustration och att du upplever att alla dörrar till hjälp är låsta. Vad jag har svårt att få in i min skalle, det är hur psykvården resonerar kring ditt mående. Enligt min personliga erfarenhet är det väldigt olika inom vilken kommun man bor i och hur sjukvården agerar. Ibland får jag uppfattningen att man ska tydligen först bli “frisk” innan man får hjälp och stöd. Jag har nyligen börjat följa dina skrivna ord och har inte riktigt fått min personliga uppfattning om dig. Mina frågor är många… Men jag vill inte belasta dig! Har du någon anhörig/vän som kan vara ditt stöd och kanske vara “din röst” när det gäller att be om stöd och hjälp. Att jag ställer den frågan är för om man mår riktigt rejält illa har man ibland svårt att sätta ord på sin ångest så att sjukvårdspersonalen verkligen förstår allvaret. Jag var tidigare min dotters röst när hon mådde som allra sämst och tydligen gav det resultat. Vill inte på något sätt att du ska känna press över mina “goda råd”, men jag vill gärna ge dig mitt stöd. Kram

  • Jag har fått höra att jag får “nöja” mig med omvårdnadsstödet tills jag är redo för terapi – jag ska alltså på egen hand bli friskare för att kunna få hjälp. Jag förstår inte tankegången, men när jag åker in akut så är alltid min man med mig som stöd, han tar vid orden då jag inte klarar av att säga dom själv.
   Men du har frågor vilket jag förstår, så jag kanske rent av ska skriva ett inlägg som är just en frågestund, det är det ju så många som gör.
   Jag har läst din blogg nu på morgonen och tänker fortsätta göra det. Alltid kul att hitta nya bloggar
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *