Hur ska andra förstå när jag inte ens gör det själv?

Om jag “skyller” saker på mina diagnoser sånt som gör att jag har vissa svårigheter, så säger folk att jag bara skyller ifrån mig, att jag gömmer mig bakom dom.
Inte ens vården förstår så hur ska allmänheten förstå?

På yex DBT:n så får jag hela tiden säga att jag inte hänger med, jag förstår inte eller så svävar tankarna iväg på annat och jag försöker återfokusera hela tiden men det är så svårt
Sen fick ju jag diagnosen ADD i måndags och jag har försökt läsa på lite om det men man hittar BARA om ADHD. Störigt som fan om ni frågar mig.. Men, hur ska andra människor förstå att jag inte gömmer mig bakom diagnoserna? Jag har inte bett om att få dom, jag vill inte ha en enda diagnos, men nu ser inte min verklighet ut så. Tyvärr

4 thoughts on “Hur ska andra förstå när jag inte ens gör det själv?

 1. Adhd och add är samma problematik, bara att man inte är hyperaktiv. Så det som står om Adhd kan tillämpas om man har add med.

  • Det är det jag hört också men jag visste inte om resten var samma sak, jag märker själv tex att jag är helt hyper i tanken men jag orkar liksom inte göra något alls.. Men sen folk och deras “förståelse” är något vi verkligen måste nå ut med.
   Det är så svårt när de tror att man så lätt kan skylla på sina diagnoser när man i själva verket inte kan rå för det

   • Måste folk förstå då? Räcker det inte med att du vet och din omgivning, de dom väljer att inte förstå kan du inte göra något åt.

    Det är trots allt en symtomdiagnos, dvs ingen är den andra lik, alla har olika grader av varje symtom. Berätta att det finns, stå upp för det, men gå folk förstå, det går intw begära, det är deras brist. Deras oförståelse då det är massa ord de inte kan förhålla sig till eller förstå.

    • Jo, du har rätt, kanske att det går lättare när jag accepterat själv, då kanske jag klarar av att stå upp för mig själv, men idag är allt fortfarande så nytt.. Det har ju bara gått 4 dagar sen jag fick veta om min ADD. Men, jag kommer väl dit en dag – frågan är bara när

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *