Illamående – Biverkningar?

image1963

I måndags morse tog jag min första litiumtablett, ska ta dom morgon och kväll och fungerar det så blir det så resten av livet. Men sen har vi biverkningarna. Jag sitter nu med illamående och vet inte om det är någon biverkning eller inte, Ätit för mycket? Ätit för lite? Rubbad vätskenivå?

Ja du, orsakerna kan vara många men just nu är det bara känslan. Illamående. En av de värsta känslorna man kan känna… I alla fall jag. Kräkfobi. Det är allt jag känner. Jag vet visserligen att om det bara är en biverkning så är den (troligen) övergående.

Har jag orut så måste vi höja och sänka dosen flera gånger beroende på vad proverna visar. Jag kommer ju behöva ta regelbundna prover så länge jag står på Litium.

Nå väl, idag var det fotbollsfest på Borås arena – vi var tyvärr inte där, men jag ville verkligen, men plånboken skrek nej… Så vi väntar nu på den 21 april så AIK kommer (och förstör stan). Hoppas dock att det inom parentes inte stämmer, men de brukar vara duktiga på det tyvärr.

Men men… nu är det dags att sova, ögonen går i kors.. Måste upp tidigt… eller, jag måste gå upp samma tid som jag alltid vaknar på, men av någon anledning så är det svårare att komma upp när man måste. Så, senast kl 08:00 för då hinner jag ta Dipp innan bussen går. Ska möta Frida (boendestödet) vid 09:30.

Så, jag hoppas att det blir en fin dag. Kameran ska få följa med.. Så, fint väder och fina bilder….

9 thoughts on “Illamående – Biverkningar?

 1. illamående är bland den vanligaste biverkningen vid insättning av medicin. Så gott som alltid övergående. Jag har mått väldigt illa under alla in och utsättningar men aldrig kräkt men för att du ska känna dig lugnare så kan du ju ta postafen som finns receptfritt. Jag kör på primperan som är bättre men minns inte om den bara finns på recept. Då försvinner illamåendet och kan vara bra första veckan. Det blir nog bra ska du se! Kram

  • Jag har funderat på att be om Primperan, det vet jag många som gör, så varför inte. Att ha illamående som biverkning när man har kräkfobi är ingen bra kombo direkt, men jag hoppas att detta kommer att bli bra
   Kram

 2. En av biverkningarna på denna medicin du har börjat ta har just illamående som en av sina biverkningar. När min dotter fick utskrivit någon ny medicin tittade jag alltid på FASS för att vara lite beredd på eventuella biverkningar. Ibland står det att biverkningarna är övergående, men dessvärre har inte detta alltid stämt in på mig när jag tidigare tog mediciner. Hoppas du snart får må bättre.

  • Jag läser helst inte bipacksedeln, för jag är övertygad om att man hittar mer biverkningar då, jag äter en medicin i några veckor, sen kan jag kolla fass och då kanske förstå varför jag mått som jag gjort osv.
   Men när jag börjar med en ny medicin så undviker jag den. Är dock med i en grupp på facebook för bipolära och där pratar vi även om mediciner och igår hann jag läsa om en som låg på sjukhus pga Litiumförgiftning, hon hade ingen känsel i armar eller ben. tack för den liksom :p

 3. Min mage protesterade rejält då jag började med Litium, både illamående och ett himla kutandes till toan, det var inte kul. Men det gick över 🙂 ganska snabbt och nu är magen lugn. Så håll ut!

 4. Peter har tagit lLitium i… vad är det nu…4 år tror jag. Det där med proverna blir rutin. Ett litet blodprov var tredje månad för att kolla så du ligger på en bra nivå. Det ska va mellan 0,7-0,9 beroende på person. Han tar 4 tabletter på morgonen och 4 på kvällen och mår hur bra som helst. Du kommer att vänja dig. Kramisar <3

  • Jag är superkänslig för biverkningar och ofta händer det att jag måste byta medicin just för biverkningarna. Men jag hoppas att detta går bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *