Insomnia

Sitter här. Klockan är 04:30 och jag är vaken. Har småslumrat men kan inte sova. Vet inte vad det beror på. Kanske för att jag känner mig stressad av tanken på att jag Måste gå upp tidigt? Eller inte så tidigt, 07:30 och alltså samma tid som jag brukar gå upp. Men nu har jag kravet att jag Måste upp då.

55-Insomnia

Tror att det kanske kan vara en stress över att jag inte längre kan styra när jag ska vakna. Jag är nu så van vid att om jag vill/behöver så kan jag sova till 11:00. Men nu har jag inte längre någon “kontroll” över när jag ska gå upp.. Tror det kan vara så simpelt. Jag tror det också kan vara lite nervositet över att jag nu ska ingå i en grupp, en grupp som jag inte valt och som jag inte känner?

Det vore lättare om jag visste att jag i alla fall kände en i gruppen. Jag tänkte att  jag skulle hamna i samma grupp som M. men det visade sig att hon går i onsdagsgruppen. Så då blev jag lite… besviken. Men nu. Främlingar. Jag i grupp. Jag har inte valt detta, men samtidigt så har jag ju det i och med att jag valde att börja med DBT

Jag menar, jag behöver ju den hjälpen som DBT kan ge mig. Den kommer att ge mig verktyg för mitt framtida liv, kommande jobb, handskas med relationer och faktiskt att inte reagera så starkt vid konflikter. Uppstår en konflikt så tror jag genast att den personen aldrig mer vill se mig. Jag börjar kallsvettas, blir torr i munnen och hjärtat slår mycket fortare. Jag skakar och finner inte rätt ord och om jag gör det så kommer de ut i fel ordning vilket skapar en större konflikt.

Nu hamnar jag dock sällan i konflikter, något som jag är tacksam över. Även om tex jag och Jonas diskuterar något om hemmet typ och vi inte har samma åsikt, då kan jag känna att jag… inte duger. Jag vet om detta problem, men jag vet inte hur jag ska handskas med det, hur jag ska komma runt problemet och kunna styra det så att det inte blir något problem.

Nu kanske ni tycker att jag är en fullkomlig idiot – men det är så här jag funkar. Och även fast man vet sina fel och brister så kan jag för allt i världen inte komma på HUR jag ska bemöta mig själv. Nå väl. Nu ska jag gå och lägga mig, försöka somna och inte vakna förrän larmet väcker mig.

Hoppas även att jag kommer att känna mig lika pigg som nu och som förra gången jag var upp och yrade. Fan, jag hatar att inte kunna sova. Men en sak som jag kom på. Det kan vara så att jag vaknar hela tiden för att jag är så rädd att försova mig. Bara en tanke från min sida. Men – nu SKA jag sova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *