Inte redo?

1335304808145_9644290

Fick höra idag varför jag inte kommer att få en ny terapeut efter att jag är klar med min DBT-terapeut. Bara för att jag inte blivit hjälpt av DBT:n så är jag inte redo för en terapeut alls, inte just nu. Kanske i framtiden.

idiotspath

Det jag nu ska få hjälp med är rutiner, att jag kommer må bättre av rutiner och att jag sen kan vara redo för terapi. Men, när jag ringer min “terapeut” så är den enda lösningen mat. Har du ångest – ät
Är du ledsen – ät
Är du glad – ät

Typ så. Men, nu ska jag tydligen få träffa de från socialpsykiatrin nästa vecka för att se vad för hjälp jag behöver få av boendestödet. Handla ja, men sen då? Visst, komma ut mer än enbart med Dipp. Men jag kommer ju inte kunna prata om sånt som jag mår dåligt över, för de är inga terapeuter.

Hur fan ska jag bli redo för hjälp av psykiatrin – som Bror sa, de vet inte vad de ska göra med mig så jag hamnar längst ner på listan.

Känns nu bara som ett stort jävla svek. Känner mig bara så jävla utkastad. Det hopplösa fallet som inte lyckas med något. Men hallå, jag har gått i DBT 2 gånger plus BES men det har inte funkat.

Och detta med rutiner, när jag bodde på korttidsboendet så var det fasta rutiner, vi blev väckta när det var frukost, glömde man att komma till lunch och middag så blev man påmind, vi fick nattmediciner kl 22:00.

FASTA rutiner, men lik förbannat så mådde jag dåligt.. Så pass dåligt att jag visste vad trädgrenar var till för.

Nå väl. Bortkastad och ett hopplöst fall.

Tack psykiatrin! Tack

10 thoughts on “Inte redo?

 1. Vill bara lämna en kommentar om boendestöd. För mig är de väldigt bra, de är inga terapeuter men det är skönt att kunna prata ut med dem, om man får bra boendestödjare dvs 🙂
  Sen tycker jag det är konstigt att du inte får någon terapeut.. Trodde nästan alla fick det som mår väldigt dåligt..

  • Boendestöd är bra, har haft det innan och visst att jag behöver den hjälpen, men att neka mig terapeut och att sätta ut min behovsmedicin i samma veva. Hur tänker de att jag ska klara mig? Nästa vecka ska jag träffa terapeuten sista gången och även en från socialpsykiatrin där vi ska gå igenom vilken hjälp jag behöver. Men då ska min man följa med och även han ska ifrågasätta det hela

  • Det är väl lite när man mår som jag mår som man är i behov av hjälp, att DBT inte har fungerat för mig kan jag inte se till någon anledning till att jag ska stå utan hjälp. Bort med terapi och ut med Stesolid. Hur tänkte de där?

 2. Ja vilken psykiatri du har där du bor. Dom drar ner på resurserna mer och mer. Här i Kristianstad har vi, i mitt tycke, en rätt hyfsad vård och dom sparkar inte ut någon efter par dagar. Jag var där i 42 dagar för 2 år sedan, men det var jag som ville börja jobba också. Man får även bra hjälp av psykakuten, dygnet runt alla dagar i veckan. Du har ju rätt till vård som behövs! Om du inte bor så långt ifrån en annan psykiatri så kan du ju kolla dom efter som jag förstått har de du går hos bara skyfflar över ärendet i veckor, månader! I första hand tycker jag att du ska ringa chefsöverläkaren . Hoppas allt snart löser sig för dig 🙂

  • Jag har kämpat för min rätt det senaste året och orken för mer kamp är borta just nu, jag ska se vad som är deras förklaring en sista gång och då är min man med. Av någon anledning så blir allt tydligare när han är med… Terapeuten beter sig säkrare känns det som..

 3. Skit av psykiatrin tycker jag!! Men jag har boendestöd och jag pratar mycket med dem om jag mår dåligt, de ska ju finnas där för det också.

  • Jag pratade med min terapeut om det och jag får bara prata rent allmänt, så hur jag ska klara mig vet jag inte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *