Jag försöker tydligen inte

Posted: 15th augusti 2012 by Miss Manic in Uncategorized

Det kom ett mail och där stod en massa, bla att jag inte försöker ta tag i mitt liv och mina problem. Detta sårade då vi lever fattigt just för att vi betalar av privata skulder  trots att det ser ut som det ändå gör.

Så här kommer ett urdrag ur ett inlägg jag skrev den 20 juli:

Ångesten kommer kanske inte vara riktigt lika elak heller. Och då känner jag att Någongång kommer jag kanske kunna sköta ett arbete. Jag tror inte jag kommer att kunna jobba heltid, det vill jag inte heller men jag kommer kanske kunna jobba och tjäna pengar, få ut mer än jag gör idag och då kunna unna sig saker med gott samvete.

Det gör vi nu med, vi köper nya kläder till mig men det är för att jag behöver det. Men vi handlar enbart på rea eller second hand. Det är så vi måste göra, men man kan hitta fina saker på second hand också. Jag köpte ju en klänning där igår tex och den är jättefin. Bild kommer senare. 

Men nu tänker jag mycket på framtiden, vad jag vill jobba med och det är nog djur på något sätt. Men jag har ingen utbildning, men man kanske kan få göra typ praktik eller så. Katthem, stall, veterninärklinik, hundstall… Vad som egentligen.

Men det är utbildningen som rör ihop allt. Jag är ju “bara” undersköterska men jag vill inte jobba inom vården. Tror jag. Inte äldreomsorgen i alla fall. Skulle dock kunna tänka mig ett palliativt boende, men jag vill inte jobba kvällar och helger. Varför vet jag inte, men jag vill bara inte.

Jag försöker ta tag i mitt liv, jag har kontaktat inkasso och bett om en avbetalningsplan, jag har börjar betala av privata skulder, jag försöker göra rätt för mig. Innan har jag bara blundat. Låtsas att det inte finns något problem. Men jag måste lösa detta nu och jag har börjat.

Och detta den 18 juli:

Jag kom att tänka på innan en sak som jag inte skrivit om och det rör ordet “tacksamhet”. Vi har sån ofantlig tur som omges av vänner och familj som ställer upp och hjälper på alla tänkbara sätt. Vi får möbler, låna pengar vid behov, mat och omtanke. Även fast vi inte träffar dom så ofta så visar de att de finns där. Jag tänker inte nämna någon särskild för jag är rädd att glömma någon.

Vi har fått bevisat att man inte alltid behöver ses regelbundet för att klassas som vänner. Vänner är de som finns där, oavsett och det är vi nog mer bortskämda med än jag tidigare förstått och det ger mig en släng av dåligt samvete. Jag är så tacksam och glad över detta!! Så, tack för att du är just DU!

 1. Jessica skriver:

  Åh, det gör mig så förbaskat arg när jag får höra att personer säger sådant som att man inte försöker ha det bra och bli frisk. Guess what? Ibland orkar man inte, man orkar inte för att man försöker så mycket hela tiden, man orkar inte för att man är sjuk men ändå kämpar man. Jag och många mer vet att du/ni försöker, sedan är man inte mer än människa och alla har olika förutsättningar.

 2. Jenny skriver:

  *skakar på huvudet* Sånt där skit kommer från folk som aldrig haft ångest, som aldrig varit så depressiva att de fått minnesluckor, eller vredesutbrott från ingenstans som man inte kan hantera. Just ångest tycks vara omöjligt att beskriva för folk som inte haft det, det spelar ingen roll hur mycket man försöker. Skiten kommer också från folk som ALDRIG skulle våga säga nåt sånt öga mot öga, det är de alldeles för fega för. Jävla idioter. Försök att lägga bort sånt, DU vet hur du mår och att du visst försöker. Vem fan vill sitta hemma på stugan och skada sig själv, knapra tabletter och ändå klättra på väggarna och bara vilja skrika rakt ut? Tror NÅGON på allvar att man väljer en sådan tillvaro, att man fejkar? Vem FAN skulle orka fejka att må som du/vi/så många gör? Återigen; Jävla idioter! *jävligt förbannad* Lätt att säga, men skit i dem.

  Jag skickar en annan kommentar med lösenordet till mina låsta inlägg. Får jag läsa dina? Då skulle jag bli jätteglad. Du kan skicka det med mail eller som kommentar, så låter jga bli att publicera den. Kram på dig.

  • Miss Manic skriver:

   Det är en som för tillfället har ångest, lider av PTSD och djup depression, så hen borde förstå. Men förstår inte min problematik alls och vad den innebär.
   Klart du ska ha mitt lösen,. jag skickar en kommentar
   Kram <3