JAG ORKAR INTE MER NU

Faan… jag pallar inte… Jag har satt upp belysning på balkongen, dammsugit, skurat ordentligt bakom spisen, torkat golv och sitter nu bara och väntar på att golven ska torka.. Men vad fan ska jag göra sen? Måste göra något.

Utan att göra något så står jag inte ut… Kan inte koppla av, som Nathalie skrev; “Det kanske finns andra saker du kan göra för att stå ut/stilla ångesten? Tycker du om att teckna, sticka eller något liknande?”

Jättebra tips, men jag kan inte göra saker som kräver koncentration. Jag vill kunna slappna av, slippa känna hur jag mår, måste göra något men vad?

När ska det vända tro? Det är som att jag har gett upp. Det är så här mitt liv kommer att se ut, ständiga depressioner, ångest, ss-tankar, troligen ss-handlingar, tankar på intox och döden.

Jag vill inte dö, jag tänker inte ens försöka ta mitt liv. OM jag skulle göra det så skulle jag ju förlora Bror och det tillåter jag inte. Han förlorar mig, min familj och vänner likaså. Men jag kan inte sluta tänka alla destruktiva saker. Inte nu.

Detta har varat så länge nu. Jag mår rätt bra när vi är i skogen, det gör jag verkligen men sen kommer man hem och då kommer ångesten, den ångesten man får bara för att man har gjort något som fått mig att må bra.

id-10031716

Hela ja, fyllt av mörker men jag vet inte varför. Eller, jag måste erkänna att mycket av mobbingen och våldtäkten sitter kvar. Jag har ju inte gjort någon krishantering. Vi skulle göra det nu under min DBT–period, men vi har mest fått jobba med självskador för jag har inte kommit ur det än.

Sen de orden. De jag nämnt tidigare men inte tar igen, men de har etsat sig fast så jävla hårt. Jag är en loser som inte kommer vidare. Eller? Just nu så känns det som att jag bara sitter fast. Jag orkar inte ens försöka komma upp. Orken är slut.

Men, golven är torra så nu ska jag kasta på mig regnkläder och gå ut med Dipp. Det spöregnar verkligen ute och jag vill bara krypa in under mitt täcke och Försöka läsa, men damen ska ut. Bara gilla läget. Punkt!

[vägrar inläggning – så ni vet]

4 thoughts on “JAG ORKAR INTE MER NU

 1. När du skrev det med koncentrationen så känner jag så väl igen mig, men jag brukar ibland måla/teckna saker som inte kräver så mycket koncentration, och även att försöka få ur mig saker.
  T.ex, som att bara kasta färg mot en canvasduk, eller bara ett vitt stort tygstycke eller vad som helst. Man kan också skriva ut/klippa ut bilder som betyder något för en och bara kasta i med så det torkar i färger och sätter sig. Bara att vara lite kreativ. Det kräver inte så mycket koncentration men man kan få ut en del känslor på det sättet. Ibland lyckas man få ganska snygga resultat med när man är färdig.

 2. Du är INTE en looser, inte alls! Jag tycker att det låter som hjälpen du fått är helt galen!? Jag menar, du självskadar ju av en anledning precis som majoriteten (eller alla vill jag nog till och med säga) som självskadar gör. Det finns någonting därinne som gör så ont och som gör att du mår dåligt. I ditt fall våldtäkten och mobbing som du skriver. Får du aldrig ta itu med de känslorna som du har efter dessa vidriga händelser så tror jag att det är svårt att släppa det destruktiva beteendet. Jag har alltid tyckt att det viktigaste är att faktiskt gå till botten med allt och ta reda på VAD det är som gör att man beter sig på ett visst sätt. Att bara behandla symtom fungerar inte i längden och det gör mig så förbannad att psykvården uppenbarligen inte fattar det. Jag menar du behandlar ju inte någon med cancer med medicin mot illamående enbart. Där behandlar du ju ORSAKEN och symtomen. Fattar inte varför inte psykiatrin kommit längre.

  Ursäkta lång kommentar nu, men funderade på om det finns någon annan hjälp du kan få? Vet att vissa privata psykologer har koppling till vårdcentraler och därför går under högkostnadsskyddet. I alla fall har vi så här hemma.
  Lider med dig att du inte får adekvat hjälp! Det är ju inte ens svårt att förstå varför du självskadar och mår så som du gör 🙁 du behöver ju rätt hjälp! 🙁
  Kram!!

 3. Försöker också sysselsätta mig med något, Men sen när man städat och gjort allt man ska göra (eller orkar göra) vad ska man göra sen? Mår dåligt av att vara sysslolös samtidigt som jag inte orkar göra någonting. Moment 22.

  Hoppas dimman lättar för dig snart <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *