Kaoset som lättade

Igår var kaos, jag mådde så sjukt dåligt och jag hade en enorm ångest och även panikångest. Vänner peppade mig till att kontakta psyk så jag skulle bli inlagd, men jag ville inte. Jag ville vara hemma med min katt. Och NEJ! Jag skyller inte på Pepsi, att säga att jag skyller på henne får det att låta som att allt är hennes fel.

Men, jag var rädd. Det skulle innebära nytt sjukhus, ny personal, nya rutiner. Plus att jag först skulle få åka drygt 8 mil till St Görans psykakut, träffa en läkare och om hen skulle bedöma att jag skulle läggas in så skulle jag få åka 4 mil tillbaka. Från Stockholm till Södertälje.

Från psykakuten till avdelningen i Södertälje så skulle jag visserligen få åka sjukresa. Men tanken på att tvingas åka tåg, röra sig på Stockholm central, åka tunnelbana och sen leta efter sjukhuset. Jag har ingen aning om hur man hittar dit.

Göra allt det när ångesten överfaller en. Det känns inte lockande. Det vore en sak om man bara skulle åka till Södertälje, att de hade en psykakut där, då vore det lättare. Jag vet inte om den möjligheten finns på vardagar fram till en viss tid, eller om det är St Göran som gäller i alla lägen. Jag vet inte.

Men, svägerskan var inne hos grannen igår och var barnvakt, men hon kom strax efter att min bror kom. Efter en stund så lättade ångesten, då hade jag visserligen tagit lugnande. Så lugnande och deras sällskap gjorde det lite lättare. Jag fick mig en pilsner och sen åt vi tacos.

Så satt vi i soffan och kollade på friidrott och kollade sista loppet med Susanna Kallur. Sen bytte vi kanal och kollade på På spåret. När det var slut så var jag jättetrött, så 21:30 typ så gick jag och la mig. Somnade rätt fort och sov rätt bra, tror inte ens att jag vaknade under natten. Inte vad jag kan minnas.

Nu sitter jag och ordnar med Spotify, fixar en spellista med bara Niklas Strömstedt… haha… Han var min stora idol när jag var liten, sen blev jag påmind om honom i morse då de spelade “sista morgonen” på radion. Men just nu lyssnar jag på härlig lovsång.

Funderar på vad jag ska göra idag, mamma bad mig för ett tag sedan att gå till kyrkogården för att kolla en grav och hur den ser ut. Jag letade efter den i söndags när jag var där men jag hittade den inte, så jag kanske går dit idag, bara strosa runt och kolla in typ alla gravar och en sätta mig i minneslunden och prata med Johanna lite.

Men nu, ska kolla runt på nätet, läsa lite nyheter och kanske ordna en spellista på Spotify där jag samlar alla låtar jag sparat i olika listor och mappar, så det blir en enda stor spellista. Det lär dock ta sin tid.. men ändå. Kanske ska göra det istället när jag har min ångest, för att distrahera mig liksom. Vi får se

One thought on “Kaoset som lättade

  1. När jag är så där mitt emellan och mår dåligt och kanske borde åka in på psyk, men det kanske går hemma också. Då är katterna jätte bra. Dels för mig som ansvar att de behöver mig, men jag behöver dom också. Men är jag så sjuk så jag är på väg att göra nåt dumt mot mig och ser det som enda valet då ringer jag min kp så får hon säga åt mig att nu blir det psyk. katter är bra på miljoner sätt 🙂

    Ja det där att vara rädd för brand är hemsk, jag tänker också alltid på hur det ska gå med katterna. Mig själv och mina saker bryr jag mig om. Mina katter är ganska skygga och skulle gömma sig under sängen om brandlarmet gick och då skulle jag inte få ut dom själv. Hemsk tanke. Ibland, eller ganska ofta kan jag till och med känna brandlukt. Det går inte att slappna av då 🙁 Tur jag har brandvarnare, släckare och filt hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *