Kommunikation via blogg

Posted: 25th augusti 2012 by Miss Manic in alkohol, medberoende

Jag är besviken. ledsen. uppgiven. Han skäms. Vi har just nu en tung uppförsbacke, men jag ger fan inte upp. Vi SKA fixa detta, men vi kommer ha en tuff tid framöver. En lång uppförsbacke med stark motvind. När jag tänker efter så har vi haft så mycket motgångar redan så jag börjar tycka att det ska bli vår tur att ha det bra.

Men så lätt är det tydligen inte. Vi har fått en hård prövning, men vi ska ta denna också. Ni kanske tycker att förra inlägget var onödigt och att vi borde pratat istället, men först satte jag ett lösenord som bara Jonas fick, det var han som ville att jag skulle publicera det öppet, att han ska kunna stå för vad han gjort.

Så därför är det nu öppet. Det kändes bra att skriva för då kunde jag “prata” med Jonas utan att ge honom en chans att avbryta. nu fick han läsa och jag kan nu bara hoppas på en bättring. Hans mamma sa till honom igår att om han ska fortsätta så här så kommer han att förlora mig, och jag vill inte att hon ska ha rätt. Det får inte ske!!

Just nu. Jonas är ute med Dipp och jag sitter här, pratar med Malin på msn och vill bara släppa och gråta, det är så det känns. Jag är just nu så himla ledsen över situationen. Jag är samtidigt rädd för vad ex min familj kommer tycka och tänka. Men, det spelar just nu ingen roll. Jag älskar Jonas och jag tänker finnas för honom. Jag ska ringa beroendeenheten på måndag för att få börja i en sk anhöriggrupp, där man kan få stöd och så. Tror det kan vara viktigt att även Jag får hjälp i detta.

Jag är så ledsen. Så himla ledsen.

 1. Jenny skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga, jag växte upp med missbrukande föräldrar så jag är väldigt kluven. En del av mig vill skrika SPRIIIING! men en annan del av mig förstår att du älskar Jonas. Jonas, jag vill absolut inte förolämpa dig men så här är det; Du får inte lov att dra ner Maria i mer skit som hon inte heller förtjänat. Du får lov att göra ditt bästa för att komma ur beroendet, jobba arslet av dig helt enkelt. Det jobbet måste DU göra.
  Maria; Om du vill byta några ord om hur det är att vara anhörig till missbrukare så vet du var jag finns.

  Lycka till båda två, hoppas ni löser detta. Ni är viktiga för varandra och fina tillsammans. Kram på er.

  • Miss Manic skriver:

   Jo, jag älskar honom för mycket och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag drog utan att jobba på problemet först. Jag tycker annars att folk ger upp för lätt och jag vill inte göra det.
   Tack för de sista orden, det är alltid skönt att veta att man inte är ensam!!
   Kramar!!

 2. Jo, jag vet allt det där. Nu är det bara att jobba hårdare, för annars är det som min egen mor sade häromdagen: Om du fortsätter så här kommer du förlora Maria.

  Det får inte ske!

  • Jenny skriver:

   Precis! Jag önskar dig all lycka till Jonas, om inte annat så för Marias skull. Men jag önskar DIG lycka till också, du är också viktig i det här. För dig själv, glöm inte det.