Kroppkakor och choklad

Blev plötsligt sugen på kroppkakor. Allt är Jonas fel, så på måndag får det bli det till middag helt enkelt!! 

Klockan är kväll; 22:42 och jag har nyligen kommit hem från stan där jag var för att handla kaffe, cigg, choklad och mjölk. Tack mamma! Så nu klarar vi oss tills på måndag hoppas jag! 

På bussen hem var det ett fyllo som ramlade över mig, men han bad 100 gånger om ursäkt, så det var okej. Sen satt vi och pratade facebook och mobilspel. Hans polare satt dock och tjuvkikade när jag skrev men det sket jag i.. 

Så, nu sitter vi här, har delat på en chokladkaka med digestivesmak. Sjukt gott!! Men min nya favorit är den med jordgubbe.. Den bara smälter i munnen. Den och daim är mina favoriter!! Så, nu blev jag ännu mer godissugen, men det får man ta… 

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och röka en god cigarett (utan menthol) och sen ska jag tömma tvättmaskinen och sortera tvätt. Mitt fredagsnöje, rätt avkopplande faktiskt.

6 thoughts on “Kroppkakor och choklad

 1. vad är kroppkakor?

  Jo jag vet ju det. Men vet liksom inte vart de kommer ifrån.. fortfarande sjukt törstig, känns som om jag hade kunnat dricka hur mkt som helst… Helt uppsvälld av allt jag druckit :O Har redan sedan innan en rubbad balans, kanske blev en chock för kroppen med… Men vet inte vart de kommer ifrån, blir tokig ^^

  • Kroppkakor kommer från Öland och Småland. På Öland använder de råriven potatis och i Smålans använder de kokt potatis (eller om det var tvärtom)
   Det låter inte bra att du fortfarande är törstig… Jag är lika dålig på att dricka som du normalt sett, jag tar några klunkar vatten när jag ska ta medicin bara, sen lever jag på kaffe. Inte så smart kanske :p

 2. HEJ Har nog inte med det att göra men har ni gratis busskort i ert län?
  Där jag bor får man verkligen samordna sina ärenden för det är dyrt att åka
  Ibland åker ni ju bara in och köper en mjölk!! Ha en bra natt!

  • Hej!! Våra månadskort kostar 465:- och då får vi åka inom kommunen hur mycket som helst under en månad
   Ha en bra natt själv 🙂

 3. Öland rå potatis och Småland kokt alldeles rätt! :-). Men det finns även gotländsk och Blekings. I den sistnämnda har man ÅL istället för fläsk..

  På min arbetsplats serverades för ett par veckor sedan kroppkakor. TILL detta serverades kokt potatis. Vet inte riktigt hur man tänkte då…

  • Ja, ål blev jag inte förvånad över… Men att servera kokt potatis till kroppkakor är lite som att servera kokt potatis till potatismos – väldigt mycket kaka på kaka kan jag tycka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *