Matångest

Jag har åkt på problemet nu att min matångest ökar när jag ätit. Värre nu sen jag började med sopporna. Vi har nyss ätit vattenmelon och nu känner jag bara att; Tänk om jag blir dålig.. 

Jag har ju att om jag ätit så räknar jag 4 timmar framåt, har det inte hänt något inom just 4 timmar så har jag klarat mig från matförgiftning. [läste just att det tar 1-48 timmar att bli dålig] så nu kommer jag vara än mer orolig. Jag blir verkligen trött av mina tankar kring ämnet mat.

Jag vill kunna njuta av att äta, inte oroa mig för om maten ska göra mig sjuk. 48 timmar, det är alltså 2 dygn… Samma tid som jag har efter att jag varit i ex affärer, då har jag 48 timmar som “tumregel”. 

Jag har såna sjuka tankar kring mycket och allt handlar om att jag inte ska kräkas eller få diarré – alltså ämnet Mat. Det är lättare med sopporna, där har jag inte den tidsgränsen på samma sätt.. Men nu, sitter med en mage som gör lite ont och genast tror jag att melonen var dålig, att någon sjuk människa har skurit upp bitarna innan de hamnade i grönsaksdisken.

Nå väl. Magen. Ångest.

Ska ta lite ångestlindring, borsta tänderna och sen krypa till sängen. 

4 thoughts on “Matångest

 1. Oj.. Om jag skulle vara rädd för att få diarré så skulle jag alltid vara rädd… Min mage har varit så sen jag var liten, jag är aldrig hård i magen utan diarré är liksom vardag för mig… Inte kul, men har lärt mig att leva med det…

  • Usch, vad jobbigt!! Jag är oftast hård i magen, så när jag är “normal” så blir jag rädd även där.. Det kan ju vara ett tecken på att jag är på väg att bli sjukt..
   Och massa skitsnack här :p

 2. så kan du inte ha det rara.
  mat som är en väldig njutning.
  den ska inte föra med sig fasor om varken förgiftning eller viktuppgång.
  hoppas du bort allt det där.
  (frukt blir man aldrig sjuk av om man sköljer det, sköljer det med det renaste fina kranvattnet vi har). jag vet att du vet det. tänker bara säga emot det där monstret i dig =)
  tillagad mat är aldrig problem heller. lite värme och rätt hantering. det vi köper i affären är fint.

  kramar
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *