Matprat och dietist

Finnbiff_536_F_matprat_no

Komplexen ökar, matstrejken blir värre för var dag. Jag vet ärligt inte vad som händer i min hjärna, vet bara att det är jobbigt. Att något så naturligt kan skapa sån ångest är så sjukt och fel. Jag vet mycket väl att jag måste äta, inte typ var 4:e dag som det är nu.

Jag vet att kroppen behöver näring, jag vet att min kropp just nu befinner sig i svältläge och att den kommer suga åt sig varje kalori när jag väl äter. Men att äta, jag får så ont i magen efteråt. Inte så konstigt det heller.

Så, idag träffade jag Magnus som är en av gruppledarna på DBT:n och han var bra och lätt att prata med och han skulle kolla upp med dietisterna på Solhem så jag kan få hjälp med att få mer sunda tankar kring allt.

Men, det är jobbigt. Riktigt jobbigt. Men jag  lovade honom att jag åtminstone skulle äta broccoli idag, sen Kanske att jag gör lite gröt. Vi får se hur det går. Jag har verkligen ersatt detta mot rakbladen.

Inget av alternativen är bra, så långt är jag med. Men jag måste lära mig hur jag ska handskas med livet. Men det får bli lite senare för nu står en powernap på schemat. Sen ska vi ev åka till svärmor och göra vätskeersättning åt henne och tigga till lite socker så vi kan göra egen här hemma.

Jag är så dålig på att dricka vatten, så Bror finner att vätskeersättning är nögvändigt. Så jag får snällt lyda

6 thoughts on “Matprat och dietist

 1. Usch, lider så med Dig! Inte lätt, sen har väl Concerta detta som en biverkan vad jag vet. Sömn, mat, rutiner är ju det som är så viktigt för välmåendet , men det vet Du ju redan.. Svält kan ju snabbt fucka up vilken hjärna som helst oavsett. Det positiva är ju att Du är medveten om problemet, då är det lättare att få/ta /be om hjälp. Tycker Du är jätte”duktig” som bett om hjälp för detta. Låt det inte gå för långt bara. Det löser sig, jag tror på DIG! Kram!

  • Jag har varit i kontakt med ätstörningsenheten vid 2 tillfällen men blivit nekad hjälp båda gångerna, har då dragit mig för att berätta för någon. Jag har pratat med min terapeut lite om det och vi sa att jag skulle äta minst ett mål/dag, något som jag misslyckas med.
   Men nu har allt bara blivit värre. Concertan ger oftast minskad aptit men läkarna strular så jag har varit utan den i 1 vecka nu , men det ser min sjuka del som en bra biverkning, särskilt när alla andra har viktuppgång som biverkning.
   Men en del av mig hoppas på hjälpen men en annan del blir livrädd! Rädd att tappa kontrollen åt andra hållet.
   Kram!

 2. Nä tror inte Dina “andra” meds ger viktuppgång, har själv ätit Cymbalta å den ger, vad jag vet ,inte ökad aptit, tvärtom. Du fixar detta, Du vet ju vad som gäller, eller hur? Försök “go with the flow”, vi är så många som håller på Dig o önskar Dig all lycka. Önskar bara att Du orkar kämpa vidare, det blir bättre för Dig, självklart så är det bara. Du är fortfarande ung o har så mycket framför dig, kram!

  • Jag gick upp 15 kg av cymbalta, och har även gått upp av de andra, värst var det när jag åt Mirtazapin, då gick jag upp 25 kg på 3 månader..
   Men, utan er alla, allt stöd, alla peppande ord – hur hade det gått? Hade säkert funkat men tagit längre tid, varit tuffare och mer ensamt! Nu vet ja att jag har en massa människor som tror på mig 🙂

 3. Ja kemikalier funkar så klart olika på oss alla. Men jag kan ärligt säga att kombinationen Cymbalta+Mirtazapin räddade livet på mig för 4 år sedan när min sambo dog. Utan dem vet jag inte vad. Alla är olika o jag märkte inget vad gäller vikten. Önskar så klart att Du snart kan få må bättre, det vet Du. . Det ordnar sig, Du är undebar, you know it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *