Med demoner i blodet

Här sitter jag, röker, tittar på de få bilar och bussar som passerar. Blir knäpp på det inre som bråkar. Så, jag röker lite till.. Jag har funderat på att ringa psykakuten, men det är något som säger nej.

“Platsen Maria, du tar upp platsen…i onödan, du får ändå ingen hjälp, har du glömt det?”

Det är så det känns, hela tiden. Prat och mummel om mitt icke-värde. Borde inte tänka så, borde lära mig att lyssna och våga tro, tro på folk när de säger fina saker.

Fick ett brev av Bror förut, hittade det när han åkt till stan, han är livrädd för att jag ska lämna honom. Men nej, det har jag inga planer på att göra. [att skiljas alltså

Så, varför envisas jag med att tycka att jag inte är värd något? Att jag är den folk skäms över.

Kan vara för att jag skäms för den jag är

Skäms för att vara jag. Som en annan boktitel,

” Zebraflickan”. Säger mycket…

“Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” 

“Zebraflickan”. Typ så

 

5 thoughts on “Med demoner i blodet

  • Det är min känsla, men det är mycket för att jag ropar efter hjälp men ändå blir ignorerad.. Inte av vänner, familj och bloggläsare, de stöttar mig mer än vården gör.. men de (ni) ska ju inte behöva ta den biten så mycket egentligen.. Eller kanske lika mycket men vården borde göra det mer.
   En gång när jag var inlagd och larmade så kom en skötare in, han satte sig på stolen på andra sidan rummet typ och när jag väl lyckas prata så sitter han och suckar och gäspar högljutt. Det står ändå i min journal att de ska kolla till mig extra för att jag har svårt att söka hjälpen, att jag drar mig undan liksom..
   Sen samma man, han var med mig på ett läkarsamtal en gång och han somnade!! Läkaren tittade på honom, sen på mig och såg förvånad ut.. vilket jag förstår.
   Men man känner sig inte så viktig med sånt bemötande..

 1. Du ska aldrig känna att du tar upp en plats. Den finns ju där av en anledning. Och mår du såhär så ska du få rätt hjälp, tyvärr så vet jag ju hur psykvården funkar. Men jag hoppas och ber för din skull att just DIN vändning kommer snart och att du får känna på livet och vad det har att erbjuda ! För jag kan nog inte komma på någon annan som är mer värd det än du- För så som du kämpar, det borde du få medalj för !
  – Kärlek-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *