Men vi då?

Idag är det tydligen asperger, autism och adhd:s medvetenhetsmånad!
Men vi med ADD då, varför räknas vi aldrig in? Folk vet vad ADHD är men ytterst få vet vad ADD är.
Men vi finns, vi som lever med detta. Jag önskar att det kunde finnas mer info om ADD.
Om man googlar på just ADHD så får man massor av info, men om man googlar på ADD så får man bara upp info om ADHD.
Visst, de är snarlika, men det är ändå skillnad.

Vi med ADD, vi har också koncentrationssvårigheter, vi är också rastlösa. De med ADHD gör något av den där extra energin, de gör saker när de blir rastlöst.
Jag är rastlös, men jag kommer mig aldrig för att göra något. Det är som att jag är rastlös och fylld med energi, men jag orkar inte göra något.

Och om jag gör något så innebär det en inre stress, om jag tex diskar så börjar jag diska fort för att komma igång med projekt nummer 2, fast jag vet inte vad det innebär.
Att göra sig av med energin genom att göra något, det framkallar ofta ångest hos mig.
Nu kan det vara en kombination av de andra diagnoserna. Vad vet jag. För vad ADD innebär, jag vet typ att vi har svårt att komma igång.
För som sagt – hitta info är inte lätt

Det som skiljer sig mellan ADD/ADHD är egentligen bara att ADD inte är utåtagerande utan sluter sig istället och kommer inte igång. Resten är samma symtom.

Kanske är därför jag är så tyst? Därför jag sluter mig som en mussla, inte öppnar mig så lätt. Jag kan dock känna att jag Vill prata, men jag vet aldrig hur jag ska börja… Särskilt detta när jag mår dåligt.

“Hej! Jag mår inte bra, jag har ångest” Men sen då? Hur fortsätter man?

One thought on “Men vi då?

  1. H står för hyper aktivitet vilket innebär att även kroppen är full av energi inte bara det inre, typ är mellan golv och tak men kanske ändå inte får något vettigt gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *