Min hjälp ska bli hans styrka

Posted: 14th augusti 2012 by Miss Manic in Uncategorized

Min hjälp börjar sakta ta fart, jag hoppas nu bara att den kan hjälpa mig att bli så frisk jag kan. DE bestämmer över min älskade, bestämmer att han är frisk. Men som han skrev i sitt senaste blogginlägg: “Jag kan ju knappt knyta mina skor utan att börja gråta vissa dagar.” och det stämmer. Vissa dagar går han upp hur sängen, drar på sin morgonrock och sen sitter han i timmar i soffan – lagom till det är dags att gå och lägga sig igen.

Och honom vill de ha ut i arbete. Dessa dagar jag nu beskrivit är såna som tyvärr är här väldigt ofta så jag Hoppas för allt i världen att jag kommer kunna hålla ihop hemmet utan att falla själv.

Jag gör det nu, plockar, diskar, rastar hund – men jag rasar själv, men jag måste. Måste vara till den hjälpen för Jonas. Han fick ju ta allt själv då jag var inlagd. Nu är det min tur att finnas för honom. 

Jag vet inte hur jag ska hjälpa honom upp, men på något sätt måste det gå. När försäkringskassan/förnedringskassan bestämmer över huvudet på en, då är man inte kaxig. Jag bara önskar att han får må bra.

Igår låste han in sig i badrummet och vi höll kontakt via sms och facebook. Jag var livrädd för att han skulle göra något dumt så den kontakten viktig. När svar dröjde för länge började jag skruva på mig oroligt och var beredd att gå in till honom, men jag vågade inte. Jag målade upp värsta tänkbara scenariot och det vill jag slippa se.

Jag är rädd. Jag är livrädd för framtiden och hur den kommer att bli. Jag tycker att det är vår tur att må bra nu, att vi förtjänar ett liv fritt från elände. Sen vår start tillsammans har allt bara varit en lång jävla uppförsbacke, men skam den som ger sig. Kärleken ska segra. Så är det bara

  1. Mija skriver:

    Hej! Ville bara säga att jag har börjar blogga nu igen – ska ge det ett försök i alla fall. 😛