Natten i bild – och lite ord

Satt med Malin på msn till klockan var sent, klockan var nog närmare 1 när jag kom i säng, men tänkte att det är okej för jag har inget som gör att jag måste upp. Men, jag har sovit, vaknat, sovit, vaknat, sovit….. Så där rök den sovmorgonen.

Nu är klockan 05:44 och jag har gett upp för ett tag. Det får bli en vila senare istället. Vet inte hur jag ska fördriva tiden nu då man inte kan göra något som låter med risk att väcka grannar och Jonas. Men jag får mysa med katten. Dipp ligger och sover och då brukar Chips komma och söka gos och vi stod och mös ganska länge i köket. Den vackra katten. 

Jag är verkligen kattmänniska ut i fingerspetsarna, jag har haft katt så länge jag kan minnas. Eller jag kommer ihåg tiden innan vår första katt Sotis. Och den dagen pappa kom hem med en katt i bilen. Han var svart med en vit fläck på halsen. Men vi hade inte honom så länge för det kom en bil i vägen. 

Efter det kom Ruffe, en stor, randig biff och under tiden vi hade honom så kom Mimmi – en skygg sommarkatt som sökte sin tillflykt utanför mammas jobb. Hon fick flytta hem till oss och efter det kom det fler ungar. Sen kan jag knappt minnas en tid utan katt.

Det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa en röd/beige randig hankatt vid namn Ludde. Sen tyckte jag att han var ensam för mycket då jag jobbade så jag skaffade en rödrandig liten Ozzy. Men tillslut kändes det aldrig helt rätt så de båda fick nya hem och jag var ensam igen, men jag gjorde inte mycket annat än jobbade så det var aldrig rätt mot katterna. 

Nå väl, det var då. Nu har jag blivit delägare i en tigrerad halvperser vid namn Chips och jag älskar det. Aldrig mer kattlös om jag får bestämma. Det var det. Nu har det gått liten tid och klockan är 05:56 och jag ska snart fixa lite snabbkaffe som vi fick av Jonas mamma. 

 

4 thoughts on “Natten i bild – och lite ord

    • Nej, har inte testat det men oftast får jag sova ostört till 4, det känns som nozinan är för starka för mig, jag har inte de sömnbesvären kanske… Men ska ta upp min sömn med läkaren

      <3 <3

  1. Jag vill också ha katt! Men utekatt vågar jag inte ha i stan, och att klämma in en katt på mina arton kvadrat känns inte direkt schysst. Dessutom blir man låst och kan inte resa bort spontant på samma sätt utan måste då skaffa kattvakt och det känns inte heller bra… Men jag VILL ha en gosig liten kissemiss :/

    • Jo, det är verkligen mysigt med katt… Jag skulle aldrig vilja vara utan de små liven 🙂 Men jag förstår ditt tänk…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *