Nattliga funderingar

Jag kan inte sova. Klockan är 02:07 och jag är pigg som en mört, så jag sitter och läser bloggar och kom in på Mörkrädd´s blogg där hon skrev om läkemedel och jag kommenterade med orden; Jag funderar ofta på detta med tabletter… Vad skulle hända och hur skulle jag må om jag bara slutade ta dom? Jag har räknat ut att jag tar 130 tabletter i veckan. Hur är jag utan dom?

Jag vet, det är många tabletter och jag är inte särskilt sugen på att leva utan dom. Då tänkte jag på en cold turkey. Jag vet bara hur jag mår om jag missar min lyrica. Då mår jag skit. Men nu har jag ätit detta så länge och då undrar man lite sånt. Jag tänker på det varje gång jag tar dosetten och tömmer ut tabletterna i handen. Hur skulle jag må om jag lät bli? Bara slutade med allt på en gång?

Annat jag funderar på är om jag skulle vara samma person om jag inte hade mina problem? Skulle jag lärt känna Jackie och Jazzy? Troligen inte, för även om jag börjat blogga så skulle nog min blogg handla om annat och jag hade läst bloggar inom ett annat område. Men, nu skriver jag om psykisk ohälsa och det är på ett sätt tacksam för, att jag mår dåligt för jag är himla glad att jag hittade Jackie och Jazzy.

Vi tre har pratat om att vi ska ses nästa år. Då har vi känt varandra i lite mer än 3 år. Jazzy var jag nära att åka till en gång, men vågade aldrig. Med Jackie är det annorlunda…

Men, vi 3 tre ses samtidigt, frågan är bara var? Vi bor ju utspridda i Värmland, Småland och jag i Borås. Men, detta funderar jag på just nu. Sen tänker jag på att det snart är onsdag, dagen då jag ska fimpa. Jag ser att jag gör det för att stötta Jonas. Han blir av med alkoholen, då slutar jag med ciggen för att känna samma känsla med ett sug man ska motstå. Det kommer bli svårt för oss båda och vi kommer nog inte vara så trevliga de första dagarna, kanske veckor? Kanske månader?

Men som sagt, det märks. Vi ska klara detta. Och därmed basta!!  Nu ska jag ta en cigg och sen försöka sova

6 thoughts on “Nattliga funderingar

  1. Jag är oxå glad över att vi fann varandra! <3

    Jag & Jackie pratade om att träffas i Hjo & bo på en camping där, vid en sjö & det ser jättemysigt ut. 🙂 Men vi kan prata mer om det på msn, men bara så att du vet lite hur vi tänker. 😉

  2. Jag vet inte om du verkligen tänkt göra det, eller om du mest funderar, men jag slutade tvärt, i stort sett från en dag till en annan med alla mina mediciner (bl.a Lyrica) och den erfarenheten önskar jag ingen. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig hur dåligt jag skulle må, och vilken enorm effekt tabletterna haft på mig. Vill du sluta med mediciner så råder jag dig starkt att göra detta långsamt, en sort i taget och i samråd med din läkare. Det är min lärdom av det hela. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *