Nausea

Posted: 2nd augusti 2012 by Miss Manic in Dipp, funderingar, känslor, medicin / mediciner

Undrar så smått hur länge biverkningar kan sitta i efter insättning av nya mediciner, jag mår fortfarande illa dagligen och det börjar bli en smula tröttsamt. Kan dock bero på att jag slarvar med mat och dryck, men inte kaffe…. Antar att jag får försöka bli bättre på att dricka, för jag dricker väldigt dåligt..

Annars då, nyss varit ute med Dipp på en kortis då vi sen ska gå ut i skogen så hon får springa. Men nu när vi var ute så var hon ganska duktig, utom när vi körde passivitetsträning. Sitt gick bra, men när jag sa åt henne att ligga så la hon sig bara under en millisekund sen satt hon igen.

Mitt i allt kom en taxibil och chauffören frågade efter något ställe jag inte visste något om och då skällde hon som besatt – som vanligt när folk kommer lite för nära. Vet verkligen inte hur man ska bli av med detta beteende. Det är både pinsamt och jobbigt.

Men sen är det svårt att öva henne när man inte har någon frivillig att öva på… Samma sak med hundmöten, vi har Åsa och Jenny att träna med, men de jobbar och bor långt ifrån oss så då blir det svårt. Jenny kan vi ta oss till med buss och hon har inhägnad tomt att träna på och med Åsa så åker vi till stallet och övar i ridhuset. Men det blir lite för sällan av någon anledning.

Vi skulle behöva träna oftare. Vad gäller att hon drar i kopplet när man går så har hon blivit mycket bättre och det är mycket efter att vi började fästa kopplet runt midjan, då får hon inte samma kraft och hon inser att det är lönlöst att dra för vi orkar hålla emot på ett annat sätt då.

Jag skulle vilja ha en sån sele man fäster på mig så kan hon få lite längre koppel också. Men nu är det som det är, vi har inte råd med en sån. Men men… Nu ska jag ringa till veterinären och höra vad de tar för att klippa klor, för det är verkligen något vi behöver hjälp med då hon inte låter oss hålla på och det känns inte rätt längre att den ena av oss tvångshåller henne och den andra klipper, så vi behöver hjälp.

Sen är det snart dags att äta lite, om jag får i mig något.

 1. ninja skriver:

  den andra hunden min familj hade när jag var ung klarade inte av att man rörde vid hennes tassar och kloklippningen blev till omöjlighet.
  vi fick tipset om hmm vad heter det? munkorg? du vet, hannibal lectormask i textil för hundar. det lugnade henne konstigt nog och det fungerade. ibland klipptes hennes klor på en av djuraffärerna, de hade visst sådan service.

  uggh för nausea! hoppas verkligen att den ger sig.

  kramar!!!

  • Miss Manic skriver:

   Problemet är inte att hon biter, utan hon sprattlar massor, därför så svårt. Annars hade munkorgen redan åkt på… Eller hon kanske lugnar sig även med sprattlandet med den på? Kan vara värt att försöka, för munkorg har vi redan.

   Nausea finns av och till hela dagarna, inte kul alls.

   Kramar