Nya sömnregler

Posted: 29th augusti 2012 by Miss Manic in sömnen

Jag funderar och tänker kring sömnen. Så från nu så ska jag

 • Inte dricka kaffe efter kl 20:00 Hjälper inte det så kör jag koffeinfritt från kl 18:00. Sen ska jag köpa hem koffeinfria téer istället och jag får massa goda tips av bästa Jackie.
 • Sen märker oftast Jonas när jag är på väg upp, då ska han försöka få mig i säng så fort som möjligt. 
 • Ingen dator efter 21:00 på vardagar. 
 • Inget sött efter kl 20 
 • Gå upp runt 9:00
 • Ingen vila på dagen

Känns som det blir en massa tråkiga regler, men jag är beredd att ta det, bara jag får en väl fungerande sömn. Jag är trött på att aldrig vakna pigg och utvilad. Jag är trött på att behöva kombinera alla tänkbara sömnmediciner för att få sova, jag vill kunna klara mig på propavan. Helst inte det heller, men som nu tar jag 50 mg propavan, 15 mg imovane, 3 ml theralen och 75 mg lergigan. Ändå sover jag inte. 

Så därför känner jag att jag måste få in rutiner i mitt liv, så från nu ska jag sova! Ikväll ska jag bara ta propavan och imovane och inte dricka kaffe efter åtta. Sen ska jag ta fram vattenkokaren. Ser jag den så kanske jag tänker på té och kan dricka det istället.

 

 1. Jenny skriver:

  Jag tycker att du är duktig som ska försöka med det här, verkligen, och önskar dig all lycka till. Jag hade förut lite självdisciplin och stängde ner vid midnatt, men nu har jag helt ballat ur igen. 😕 *dumstrut*
  Du kanske ska dra ur sladden till datorn/plocka ur batteriet så att du får nåt att “tänka på” i sömnen? Jag har också bloggat halvt i sömnen och halvt hypomanisk. Det blir oftast inte så bra. 🙄

  • Miss Manic skriver:

   Det gick rätt bra, jag drack inte kaffe efter kl 20 men drack koffeinfritt té istället, sen stängde jag av datorn vid 22 efter att ha lyssnat på Enya i ca 20 minuter. Sen somnade jag men vaknade 2 gånger på natten. Dock för att gå på toa så det var rätt okej ändå. Vaknade sen vid 8:30 och kände mig rätt nöjd!

 2. Jenny skriver:

  *tummen upp*!!!