Önskan att kunna läsa en bok

Posted: 16th augusti 2012 by Miss Manic in Uncategorized

Jag ska försöka hitta en bok här hemma att läsa, min boksug är enormt men ron i kroppen vill inte infinna sig. Jag har en ljudbok som jag tänkte påbörja – “Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva”. Den har jag läst och den är jättebra.

Sen ska jag få Sankta psyko av finaste Jackie och den verkar riktigt bra. Ett urdrag om vad den handlar om:

Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten. 

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer. 

En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.” 

Den verkar riktigt bra, men önskan är en riktig bok, så har ni tips på Lättlästa böcker så säg gärna till. Jag behöver nog det nu för att komma in i läsandet. Om det är vuxenböcker eller ungdomsböcker spelar ingen roll..

Nog.. Nu har jag ätit frukost och ska bara ta det lugnt ett tag, sen åka till staden för att handla lite. Längtar tills på måndag då pengarna kommer. 

  1. maria skriver:

    En feelgood bok som du borde läsa är “Små citroner gula”. Den boken mår man bra av att läsa. Man känner sig upprymd. Det kan du ju behöva…Och sen finns det den där ” 100-åringen som försvann” (tror jag den heter)….Den är lätt att fastna i….man vill bara fortsätta läsa…rolig….

    • Miss Manic skriver:

      Små gula citroner ska jag kolla upp, den andra har jag läst men jag tyckte den var överskattad, fast jag kunde känna igen mig eftersom jag känner till Malmköping väl så jag visste hela tiden var han befann sig i bokens början