Över-och underskott

Koncentrationen. Den ställer till det för mig, jag vill så gärna kunna läsa en bra bok, krypa upp i min fåtölj och läsa och dricka te. En bok ska avnjutas med te, inte med kaffe. Det blir bara fel. Men jag kan ju inte. 10 rader sen tappar jag bort mig i konstiga tankar. Tankar som kan röra allt utom det jag läst.

Jag funderar ofta på vad man kan ta för sysselsättning för att öka koncentrationsförmågan men kommer aldrig på vad. Många brukar prata om mandalabilder, att måla de små fälten och jag måste erkänna att jag är nyfiken. Det är ju vanligt till barn med adhd.

Jag vill ha en hobby, men jag är ofta sån att om jag hittar en hobby så går jag in för den till 200% i några veckor, sen tröttnar jag och då sitter jag där igen och funderar.

Men nu hoppas jag att Jonas kan bromsa och puscha lagom mycket när det gäller geocaching. Det tror jag är en bra hobby just för att jag måste då komma ut.

Sen som nu, jag är så trött men kan inte varva ner, jag måste göra något men vet inte vad och orkar heller inte göra något. Måste dock ut med Dipp om en stund men det blir bara en kortis denna gång. Känns dock lagom upplyftande att ta på sig blöta byxor men något annat existerar inte.

Jag blir ibland så trött på mig själv. Mina tankar och känslor svänger så mycket från dag till dag. Nu har jag hatat mig själv och min spegelbild och min vikt. Nu känner jag mig rätt nöjd. Det enda som stör är utslagen i ansiktet och de sk kärlekshandtagen. De hatar jag verkligen och jag vill gå ner för att bli av med dom.

Krister kommenterade ett inlägg som handlade om just min vikt och att jag inte skrivit ut mitt BMI och om man räknar ut det på en bmisida så står det “”Ditt BMI är 25.9 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 2.8 kg.””

Men jag vill ner till 75 kg och då kommer jag ha ett bmi på 23,67 vilket känns lagom. jag vet att man inte ska hänga upp sig för mycket på bmi, men jag vill ändå gå ner lite. 

Sen ska man som kvinna inte ha ett midjemått som överstiger 88 cm och dit är det långt. Riktigt långt, men det hakar jag inte upp mig på lika mycket. Det är siffrorna på vågen jag vill vara nöjd med.

Nå väl, nu ska jag avsluta kvällens bloggande, kanske kommer ett videoinlägg under kvällen, det var ett tag sen sist och jag tyckte at det var kul att videoblogga också. Eller så gör jag det i morgon bitti, lagom nyvaken och flummig. Får se.

I morgon ska jag på sömnskola förresten… Ska bli… intressant? Kanske. Får se, berättar mer i morgon 

7 thoughts on “Över-och underskott

 1. håller tummarna under sömnskolan du ska på!

  jag tror inte på bmi men kanske har jag fel?!

  jag brukar torrtova med en nål. det är en skön koncentration. men har inte gjort det på ett tag då jag itne kommit iväg till pysselaffären (mest för att jag inte haft pengar). men ska när det finns pengar för det checka in utbudet på tradera.
  en del på rehab stickar och virkar fantastiska och enkla saker. ibland får man tag på grannystan på ica för en tia.
  tror väldigt mycket på det där med enkla saker man gör med händerna för att att skapa lite harmoni.
  mandalabilder verkar spännande. får lägga ut det på bloggen om du testar det! =D

  //måndagsförmiddagskramar

  • Jag har testat att sticka och virka, men vad gällde stickningen så lärde jag mig aldrig att sticka avida maskor tillräckligt snabbt och då gav jag upp, så jag bytte till broderi. Men det var så pilligt och dyrt, sen undrar jag lite vad jag ska brodera och vad jag ska göra med det… Jag är inte direkt sugen på virkade dukar eller broderade tavlor på väggarna.
   Så det är grymt svårt..

   Kramar tillbaka

   • jag fattar inte heller på mig stickning min lärare i mellanstadiet sade krasst nog till mig “du är den sämsta elev jag haft på stickning” höhö fast blev inte så ledsen då jag visste att jag var duktig på annat i syslöjden.
    men funderar på att testa igen. mysiga halsdukar lockar.
    hähä näää det är jag glad för att du inte vill dekorera ditt hem med hähä skulle bli lite rädd annars 😛 jag brukar ge bort alla tovade saker till släktingar och min kärleks släktingar. funderar på att börja göra tomtar snart igen och lägga upp dem på tradera i november. kanske ger någon slant nu när det är på modet med att köpa handarbete.

    :*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *