Oxascand och kedjetäcke

Posted: 11th augusti 2012 by Miss Manic in ångest

Jag har tagit oxascand. Ångesten är jobbig och den är så stark att jag mår illa. Jag kan liksom inte slappna av och är spänd likt en fiolsträng.

Självskadetankarna är så höga att jag blir rädd, jag har ju klarat mig sen 12 juni, bortsett från ett litet rispande härom dagen bara för att få känna. Det blev 3 små streck som inte kommer efterlämna några ärr.

Men det är ändå ett fall. Jag får inte göra något. Jag ska klara mig länge nu. Målet är resten av mitt liv. Jag vill inte hålla på, men ibland är det så svårt, så jag finner ingen annan lösning.

Värst är ändå när jag är ångestfri men har självskadetankar. Det känns nästan sjukare än att göra det när man har ångest.

Men nu, ångest, ångest, ångest. Ska dricka upp mitt kaffe, ta en cigarett och sen ta mitt kedjetäcke tätt intill kroppen och försöka slappna av, men jag vet inte hur det ska gå till. Hur jag ska gå till väga. 

Hur gör man?

 1. Du ska veta att jag är så in i själen tacksam för att du bär vårt hem och vår tillvaro när jag själv inte mäktar med. Du är den vackraste, klokaste, snällaste människa jag någonsin mött och min kärlek till dig bara ökar för varje seknd.

  Tack för att jag får vara din!

  • Miss Manic skriver:

   Tack själv, jag är så oändligt tacksam att vi två får leva tillsammans. Du är underbar och jag älskar dig så det gör ont

 2. Jenny skriver:

  Åh vad ni är fina mot varandra! <3

  Jag kanske har missat svaret, men jag frågade förut vad ett kedjetäcke är? Jag letade i inläggens svar men hittar inte.

  Det är knepigt med svarta klor, Uzie gillar inte heller kloklippning men jag gör så här; Jag skivar korv, leverpastej eller nåt annat gott och lägger framför näsan på henne. Sedan får hon ligga på sidan och jag klappar henne längs med hela kroppen en stund, för att få henne att slappna av lite. Sedan klipper jag ett par klor, ger lite gotter, klipper ett par till, gotter. Jag klipper lite bara, resten filar jag med Apotekets fotfil med utbytbara plattor. Då behöver man inte vara så rädd för att klippa i pulpan. När jag är klar med alla tassar så får hon resten av gotterna. Det finns också elektriska filar, de kostar en liten slant men det går SUPERSNABBT, bara ett par sekunder per klo så är det klart. Förutsättningen för det är ju såklart att hunden inte är rädd för ljudet eller känslan.

  Jag hejjar på dig, stå på dig mot självskadetankarna!

  • Miss Manic skriver:

   Jag hade henne stående på ett bord när vi var ute,sen stof jag som man gör när man kratsar hovar på en häst, men vi behöver nog vara två. Jag brukar håller på med tassarba inne när vi myser så hon kan lära sig att det inte är så obehagligt. Men det blir kanske lättare när man har godis ockaå.
   Självskadetankarna, de försvann… nu är klockan 04:07 och jag hoppas de försviner hela, men nu är de inte här iaf.

   Kedjetäcke är ett täcke fyllt med kedjor, mitt väger 10 kg och det är vanligt på autistiska barn, sen finns bolltäcke som är fyllt med bollar men det tycker jag inte lika mycket om. Det ska göra så att man lugnar ner sig när det är jobbigt, vet dock inte hur : http://www.provista-optik.se/CompleteArticles.aspx?m=368

 3. ninja skriver:

  tror på dig! <3