Pavor Nocturnus

04:42. Pratar med Jackie på kik och funderar på hur natten ska överlevas. Nattskräcken är stark och tankarna lite mörka som det är mörkt ute.

Jonas sover i gästrummet – antagligen för att hans myrkrypningar skulle väcka mig om han sov i sovrummet med mig. Han får såna myrkrypningar av någon medicin, men vet inte vilken.

Jag är rädd. För natten, för mörkret, för sömnen, för allt och för inget. Jag är rädd.

Jag har sån nattskräck som vägrar ge med sig och det har jag inte haft innan. Jag har aldrig varit rädd innan, inte som nu… Jag liksom vågar inte sova. Inte sova ensam.  Men så är det, jag måste. Tankarna är svarta och jag vet inte hur jag ska stå ut.

Jag har sobril att ta utifall det behövs. Men jag vill slippa ta dom, samtidigt som en annan del av mig vill ta alla. Det är bara lite mer än en halv karta så det vore ingen fara. Inte direkt i alla fall… En annan del av mig vill ta Dipp och gå ut på promenad i mörkret.

Men jag vågar inte. Jag är för rädd. Jag vill ta mina sobril. Jag vill skada mig… Eller, vill är fel uttryckt, jag känner ett behov. Det gör jag alltid på nätterna, så att jag inte gjort något hittills är bra tycker jag.

Jag har inte sovit en hel natt på 3 veckor. Vaknar av ångest. Sen har jag ångest så jag inte vågar somna. Men jag ska sova. Ska bara känna av känslorna lite. Sen blir det sova med lampan tänd och nattlinne på.

Vem vet om jag kommer behöva fly ut i mörkret, då vill jag gärna inte vara naken.. Så nattlinne blir det. Annars vette fan hur det går..

 

Kroppen domnar bort. Mina tår sticker, andningen är tung och yrseln är ett faktum.. Jag ska ta sobril och sen sova. Jag måste sova för att orka… Måste..

5 thoughts on “Pavor Nocturnus

    • Efter mycket om och men så somnade jag om, vaknade när väckarklockan ringde och gick till bussen men hade inte pengar på kortet så jag fick sova 3 timmar extra när jag kom hem 🙂

  1. Vilka mediciner går han på? Jag har haft MYCKET problem med många mediciner just av den anledningen. Så jag vet en del mediciner som har den biverkningen…

    • Det är propavan har får så av, om han inte tagit varje kväll så kommer de tillbaka.. Han har fortfarande känslan kvar trots att klockan nu är 16:45…

  2. Jag skulle just säga Propavan, mamma fick jättesvåra krypningar av den. Det KAN funka med Alvedon som dämpare av krypningarna. Kram på er båda två.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *