Saknade djur i mitt hjärta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kajsikum

Zelda - kaninen som älskade snö

Zelda – kaninen som älskade snö

Rocky

Rocky

Fjant

Fjant

1800220_10152091786459580_927878557_n

Russin och Olga

Kaniner och råttor.. Underbara djur!! Skulle vilja ha dom igen, men ingen tan-färgad kanin för jag tror jag skulle lyckas med att jämföra den med Zelda, sen ingen grå råtta för då jämförs den med Fjant.

Jag älskade alla dessa filurer, men Zelda köpte vi när jag var riktigt nere, hon kom till mig med en massa glädje. Hon var mycket speciell. Fjant kom jag hem med, totalt impulsivt och enligt han i djuraffären så skulle hon aldrig bli så tam att man kunde hålla i henne.

Hon var uppfödd i en trång bur enbart för att bli ormmat, men när jag hälsade på henne i affären så sprang hon upp på min axel så fort jag släppte ner henne i buren. Jag gav upp och sa till Micke att hon ville följa med mig hem.

Och ja, hon var ensamråtta, men hon var aldrig ensam.. Vi var in i djuraffären en gång och när jag satte henne framför buren så sprang hon upp till min axel och tittade inte mot råttorna. Hon ville nog vara ensam.

Annars, åkte vi till stan så hade vi henne i en väska när vi var på bussen eller i affärer, annars satt hon på min axel. Folk som såg oss ryggade tillbaka men var samtidigt väldigt nyfikna. Det var Fjant, hon som luktade som Jenka.

De andra djuren var såklart speciella dom med, men på ett annat sätt. Men fasen vad jag saknar dom. Älskade djur….

8 thoughts on “Saknade djur i mitt hjärta

 1. Jag tror mina djur genom tiderna hjälpt mig att inte ge upp. Bättre vänner kan man inte få. Gnagare, katter, hundar och hästar.
  Numera en hund som är fem år gammal, du vet när de börjar bli lite mer nertaggade och sköna att hantera. När allt det kalviga packas in i ett oändligt stort hjärta. Fint.
  Sen har vi en katt också, men han har typ bara Bed and breakfast hos oss. Det blev så av nån anledning. Vi som trodde vi skulle få ha en ihopsnurrad spinnmaskin i knäet på kvällarna. Men se. Katter rår man inte på, och som du säger… Det är så lätt att jämföra dem med sina föregångare.

  Kram.

  • Samma för mig – djuren har hjälpt mig otroligt mycket… De känner av direkt när man mår dåligt och lämnar en aldrig ensam..
   Och tyvärr, jämföra – hur låter man bli? Visserligen var Zelda och Fjant mycket speciella, de andra också men inte riktigt på samma sätt
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *