Självkänslan

självkänsla

Att jag har dålig självkänsla är knappast något nytt, men jag gjorde på kul ett test och visste väl att jag skulle få höga siffror, men jag trodde inte att jag skulle få det högsta värdet man kunde få… Men jo, det är ju jag. Frågan är – hur ökar man både självkänsla och självförtroende? Jag vet verkligen inte och det är hopplöst svårt.

Men, jag hoppas att jag kommer dit en dag. Nackdelen är ju att jag har så himla bråttom till allt. Jag vill dit och det helst igår. Men, ville mest dela med mig av testet och be om lite tips på hur självkänslan ökar..

6 thoughts on “Självkänslan

 1. Det är ju på något sätt att man måste inse själv att man inte är så dålig som man själv tror. Jag har också dålig självkänsla.
  Men något jag har gjort var att skriva en bra/positiv sak jag hade gjort om dagen, alltså även om det bara var något litet. I början var det svårt att komma på saker, hitta saker man själv gör. Men det gick lättare och lättare. Det kan ju vara ett sätt att få se något och även kunna titta tillbaka i.

 2. Om du vänder på det då, och skriver ner allt bra/positivt som andra säger om dig? För när man har en negativ bild om sig själv tar man ofta inte till sig allt som andra kan säga som är positivt. Om du samlar alla i en liten anteckningsbok?

  • Värt att testa… gäller bara att inte tänka på att allt är lögner, saker folk säger för att göra mig glad.
   Men min man kämpar.. är dock i en riktigt mörk period nu och då är det så mycket svårare

 3. Jag är likadan, tror att människor säger saker bara för att vara snälla typ. Men säger en människa tillexempel två-tre gånger till dig något liknande, en lögn sägs att ju oftast i stundens hetta medan något man menar upprepas lättare om man menar det. Eller det är bara en tanke, teori jag fick nu. En lögn är ju oftast något man inte vill upprepa.

  • Sant – men när man har en bättre period så är det så mycket lättare att ta ¨t sig, fortfarande svårt men lättare än nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *