Sömnskola och sömngående

Posted: 29th augusti 2012 by Miss Manic in ångest, sömnen

Jag var på min första kurs i sömnskolan idag. Det var mest för folk som har svårt att somna, vilket jag inte har. Mitt problem är att jag vaknar ofta, går upp i sömnen och blir väldigt otrevlig och fräsig mot Jonas. Något jag så klart inte vill även fast jag inte kan rå för det.

Jag ska ta upp det nästa vecka som fråga, Hur ska Jonas agera. Ska han medvetet väcka mig eller hur ska han göra?. Jag vill så gärna få en sammanhängande sömn och slippa fräsa åt honom. Det känns nästan jobbigt att höra hur jag beter mig, så jag ska försöka fundera på vad som kan vara bäst så testar vi de alternativen. Funkar inte det så tar jag upp det nästa vecka. Så om du sitter inne med någon idé så kommentera gärna.

Annars har dagen varit jobbig, haft mycket ångest men nu börjar jag lugna mig känner jag. Hemma i tryggheten. Klockan är 16:54 och jag funderar på vad vi ska äta för middag ikväll. Kanske kötbullar och spaghetti. Beror på vad vi orkar laga.

Vi har pratat om rutiner som vi ska försöka hålla, som när vi ska lägga oss som senast, när vi ska stiga upp, matvanor osv. Vi har usla rutiner i dagsläget. Jag har dock börjat med att stänga av datorn vid 21-tiden. Sen att jag startade den igår vid 23:45 kan jag inte riktigt hjälpa.

Men rutiner, det är något som både min och Jonas terapeut vill att vi ska hålla. Jonas var ju hos sin idag och de har kommit fram till en hel del bra saker, det kommer bli tufft, men det är realistiska saker. 

Men nu, fixa kaffe och ta hand om tvätten. Typ så.