Spa-kväll med hund


Underbar kväll med underbar hund


Jag och Dipp satt och pratade inne på toaletten hos Jonas mamma, Dipp är sån va – att om man ska gå på toaletten så Ska hon följa med, så vi sitter där, jag gör det jag ska, masserar henne bakom öronen, får mjuka pussar tillbaka.. och där sitter vi och pratar.

Men, när vi satt där hos Jonas mamma så kom vi fram till att när vi kommer hem, så skulle hon och jag duscha tillsammans. Sagt och gjort, när vi kom hem så pysslade jag med lite annat och tömde badrummet på saker, ropade på Dipp och pekar in i duschen, inte ett ljud behövs och hon kliver snällt in där.

Så, på med varmt vatten, ja, inte för varmt, men där stod vi.. jag duschade henne, tvålade in henne ordentligt, riktigt masserade in schampot och Dipp stod och bara följde med i rörelsen. Hon blundade och såg väldigt nöjd ut, när jag tvålade in benen så lyfter hon snällt på tassen.

Det är sån hon är, inget protest alls, det är en ren fröjd att duscha henne. Sen när hon var klar så torkade jag henne ordentligt innan det var min tur att duscha. Jag försökte att passa på med att göra min DBT-läxa, att duscha och verkligen känna varje rörelse, känna hur vattnet känns mot min kropp.

Det var riktigt härligt. Så, nu sitter jag här och känner mig nöjd med dagen, lyssnar på Jesus Christ superstar, Jonas och Dipp sover, katten sitter i köksfönstret och spanar ut i mörkret.. Och här sitter jag, ska fylla i veckokortet och skriva ner om dagens medveten närvaroövning som jag gjort. Sen ska jag dricka lite mjölk, borsta tänder och bettskenan, sen ska jag krypa ner i sängen!


 

4 thoughts on “Spa-kväll med hund

    • haha… ja, Dipp är underbar att duscha.. Tänk om hon kunde vara lika samarbetsvillig när vi ska klippa hennes klor… Även fast vi är 2 på henne så går det inte, vi får lämna in henne för att få klorna klippta.. Jobbigt, men nödvändigt.. Önskar det gick att klippa dom hemma istället, men tur det finns folk som hjälper till. Vi lämnar henne på en affär, Animalen och de tar 60:- för det och där står hon hur fint som helst men vi får knappt röra hennes tassar :p

  1. Min katt ska också alltid vara med då jag är på toa, då ligger hon och rullar sig på mattan och vill bli kliad på magen och kurrar som bara den 🙂

    • Min katt som jag hade, han skulle även följa med in i duschen, där satt han och vattnet stänkte på honom, men han brydde sig inte 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *