Svartsjuka som stör

Vi pratar svartsjuka på twitter, jag och Sophia. Hur jag jämför mig med andra på stan, hur det kan hugga i hela mig när jag ser en snygg tjej och hur jag ser mig själv i spegeln och hatar vad jag ser.

Sen i vintras har jag gått upp 15 kg, det var i november när jag började med nozinan. Det sa bara pang, så var jag fet. Jag fick kläder av Ninja för ett tag sedan, bla ett par baggyjeans som då satt jättebra och nu idag fick jag inte ens upp dom över röven.

Jag har aldrig vägt så här mycket i hela mitt liv. Jag både vill och behöver gå ner i vikt. Men att jämföra… Igår var jag på en hemlig jakt.. en person som var på rymmen. Då kom Hon. Hon med den kroppen.

Jag kände bara att det var bra att Jonas inte var med. Hon hade sån snygg klänning, hellång med slits på båda sidor, fina former på alla sätt och jag visste att “så där såg jag ut för kanske två år sedan”

Det är sånt som hugger i mig, jag Vet att jag haft en bra kropp, men nu. Jag vill köra stenhårt på LCHF men det är dyrt. Så jag vet inte.Jag skulle vilja träna på gym, men jag har verkligen inte råd. Jag vill till Svenssons, där jag och Lisa var och tränade.

Det är egentligen inte speciellt dyrt, men för oss är det. Jag vet inte hur jag ska göra, springa kan jag inte göra för mina knän är paj. Gå gör jag ju redan. Använda saker ute att träna. Fine, men det förutsätter att det är skugga ute hela tiden.

Sen vill jag yoga. Men det är dyrt. Men jag vill och måste gå ner i vikt. Måste ner 15 kg minst. I dagsläget ligger jag på nära tresiffrigt till mina 178 cm. Jag Måste ner till minst 75 kg och då hamnar vi på att förlora 20-25 kg.

Nej, bort, ut, banta. Måste sluta med godis. Så är det bara.

youre_fat-12294

Ja, jag litar på Jonas. Men det är mina tankar jag inte litar på. Jag har kasst självförtroende och det är mitt stora problem

10 thoughts on “Svartsjuka som stör

 1. Hej..Det är så många gånger jag känner igen mig i det du skriver om.. Vet inte hur jag ska skriva riktigt.. Har div diagnoser men fokuserar inte på dem på så sätt.. Försöker hitta lösningar på mina problem m min obefintliga självkänsla som många ggr är roten till det onda. Har lyckligtvis hittat en gemenskap, en självhjälpsgrupp som jobbar i ett program för tillfrisknande. En sorts kognitiv terapi, och jag gör det med hjälp av en kvinna som oxå jobbar i programmet med en kvinna som hjälper henne.. Det är så programmet fungerar. Självkänslan blir hela tiden bättre m hjälp av mitt program. Finns många självhjälpsgrupper, och jag tänkte fråga om du provat nåt liknande? Var väl bara det jag ville säga.. Ha en fin kväll. 🙂

  • Jag har inte testat nån självhjälpsgrupp, men jag ska börja på dbt till hösten och då kommer vi jobba lite med det. Jag har också div diagnoser och jag vet att de bla styr ens självkänsla och jag hatar hur jag tänker, men jag kan inte sluta jämföra, när jag vet hur jag har sett ut och jag vet vilket mål jag har.
   Men. Tack för tips om självhjälpsgrupp! Ha en fin kväll själv! 🙂

 2. Hej igen.. Har med hjälp av programmet börjat tycka om mig själv.. Det har jag aldrig kunnat känna förut..Vet hur det är.. Levt m sån ångest hela livet, men som sagt..programmet och självhjälpsgruppen ger mig hopp om förändring, hela tiden.. Ja, ha en fin kväll.. Kram 🙂

 3. Åh, skönt..blev orolig för att jag kanske gick för djupt..men egentligen vill man bara dela med sig av sånt som blivit bättre. Undrar du nåt eller har frågor så kan du alltid höra av dig.. Det är ju så jäkla hopplöst när man inte kan tycka om sig riktigt.. Och jag har märkt att det har tagit tid, men det blir bättre. Har oxå insett att jag måste jobba för förändringen men fan va gött, när det händer. Tycka om sig själv kommer inifrån..det har jag först lärt mig i vuxen ålder..Nåja, bättre sent än aldrig. Är jag för djup, så ber jag om ursäkt..

  • Du är absout inte för djup, så det är ingen fara 🙂 Men ja, jag vet att jag måste jobba med det hela – så jag längtar till dbt:n i höst, tror verkligen det kommer vara rätt för mig.

 4. Angående motion och träning, så finns det yoga- och pilatesvideor att ladda ner på nätet. Då kan du köra dem hemma och det kostar inte ett skvatt. Det är lågintensitetsträning men ger resultat ändå.
  Kram på dig, du ÄR bra – oavsett vikt.

  • Problemet är, vi har ingenstans där jag kan öva för vi har för ont om plats.. Alla rum är för små, men jag får börja träna ute, använda skogen som redskap.. Yoga i en skogsglänta eller något sånt 🙂
   Men bra,,, nej. – inte än, men tack ändå 🙂

 5. Kan ni inte flytta undan ett bord i ett hörn eller till ett annat rum, välta upp vardagsrumsbordet i soffan eller nåt så att du får plats att träna lite?
  Och du är VISST bra, lyssna på de som säger det istället för de som säger att du inte kan, inte är bra, inte är fin. KRAM!

 6. LCHF blir ju billigare om du tar bort typ pastan, riset osv.. mindre saker att köpa ju? Men du kanske tänkte på att ni knappt har råd med mat alls?
  men försök se det lite positivt då ni ej kan köpa massa mat, då blir det ju banting utan att göra nåt ;)…
  vill inte låta dum, försöker bara fundera på hur du kan fixa viktnedgång då ja tycker sånt e kul. 🙂
  kram / S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *