This is who I am

ob_f3ed1bd74abe3e9fb166e9bde11f08b7_keep-calm-this-is-me-8

Allt för ofta möts jag av motstånd för hur jag är och hur jag fungerar och reagerar över mitt liv. Jag får ofta kommentarer om det i bloggen men jag känner mig nedtryckt av de jag trodde var mina vänner.

Mina svårigheter har tyvärr att göra med min sjukdomsbild. Jag vill inte skylla på mina diagnoser, men tyvärr så är det dom som påverkar mycket i min vardag. Det är ofta när jag säger vad jag tycker, tänker och känner.

Jag verkar inte få ha en åsikt för allt som oftast så blir det hån, nedtryckning, pajkastning och påhopp. Jag har jättesvårt att få såna ord upptryckta i ansiktet på mig. Jag försöker gå in och förklara hur och varför jag tycker på ett sätt men jag är usel på att formulera mig.

Jag skriver och pratar allt för ofta i affekt, det vet jag och ofta så slutar det med att allt blir fel. Jag får också höra ofta saker som varför jag gör si och så. Oftast så rör det sig om pengar. Vi är slösaktiga ibland, vi kanske handlar först och tänker sen.

Det händer inte ofta, enbart då vi är maniska samtidigt. Är bara en av oss det så går den andra in och avleder köptvånget. Men vi gör det ytterst sällan och jag minns inte när det hände sist.

Sen, så fort jag köper något som kan anses onödigt, men de tar inte reda på hela sanningen. Oftast när jag handlar vad folk tycker är onödiga saker så har jag antingen fått en wrapp av någon  (en gratis present via mobilen) det kan även vara så att jag unnar mig något extra men då något som kostar max 50:- eller så är det vänner/familj som går in för de tycker att jag förtjänar något positivt i livet.

Det kommer säkert bli gnäll av folk som inte läser detta inlägg men kommer få veta att vi ska gå på fotboll på söndag och vad folk inte kommer att ta reda på är hur vi har råd, de kommer gå till attack direkt.

Men vi kommer att få biljetter av en nära vän till oss, en som vet hur vi har det och även vet hur mycket vi båda brinner för fotboll. DET är något hon vill ge oss. Så på söndag är det vi som står i klacken när  Elfsborg tar emot Malmö.

10334378_765655786802275_1606382121725956386_n

Det är en match som vi drömt om länge nu och snart är det verklighet. Anledningen nu till att vi ser fram emot det är för att det är ett toppmöte, Malmö leder allsvenskan och Elfsborg ligger 2:a, så det kommer bli kul och vi hoppas verkligen på seger.

Men även om vi vinner så kan ledningen i tabellen vara kortvarig då Malmö har en match mer spelad. Men 3 poäng är alltid 3 poäng. Den dagen ska vi även hylla Klas Ingesson, visa att han har vårat stöd.

Han har ju haft cancer och efter alla mediciner så lider han av benskönhet och han har på kort tid ramlat 2 gånger och den ena krävde operation. Så Guliganerna har startat en insamling till cancerfonden och jag tycker att du kan gå in och skänka en slant.

Men åter till mig, jag är sjuk, kanske i sämre skick än vad vissa förstår. Jag har borderline och självskadar, försöker klara mig ifrån det men det är en tuff kamp. Jag är även Bipolär, har ADD & PTSD. Sen det som de kallar för kronisk ångest.

Jag har verkligen ångest mer eller mindre hela tiden, men när jag säger att jag har det så är det värre än vanligt. En så simpel sak som att kliva ur sängen på morgonen känns motigt, inte för att jag är trött men jag vill sova bort tiden så jag slipper känna.

Varje dag är en kamp. Jag kan inte sluta kämpa för då avslutar jag mitt liv, det är tankar jag ofta har. Jag vill inte dö, men jag vill inte leva – inte om det är så här livet ska se ut. Så, tänk dig när du har en grymt dålig dag, ta det *5 och tänk dig det hela tiden.

Du vet att det släpper, du vet att du har bra dagar. Jag vet det också när det gäller mig men mina bra dagar är mycket sällsynta.

Denna månad kommer bli riktigt tuff, men det mest ekonomisk, men det finns EN sak vi kommer att unna oss och det är gas till trangiaköket, vi vill komma ifrån lite, kunna känna en frid i kroppen och var gör man det bäst? Jo, i skogen så på onsdag ska vi tälta. Jag, Jonas och Dipp.

En vän kommer se till Chips så hon kommer inte bli ensam. Någon måste rensa hennes låda, ge henne mat & vatten. Men vi, vi flyr till skogen och det hoppas jag att folk kan tycka att vi ska unna oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *