Tristessen över allt + hundträning

Tänk vad påverkad man blir över vädret. I alla fall jag, orken och lusten tryter, man ser hur allt växer, alla måsten och krav. Hunden vill ut men man vet inte hur långt man kan gå innan ovädret är över en. Både hon och jag är rädda för åskan så man vill veta att man kan komma snabbt hem igen.

Jag var nära på att ta långpromenaden genom skogen innan, men vädret satte stopp. Vi tog en lite kortare runda där vi inte har gått på länge och det var en trevlig runda. Hon gick hur fint som helst och sista biten fäste jag kopplet runt midjan och då gick hon fot utan mitt kommando. Hon börjar nu även lära sig kommandot “höger”. Jag har jobbat hårdast på “vänster” just för att man använder det oftare.

Men all träning har liksom försvunnit, jag hade ingen livslust, blev inlagd på psyk i 5 veckor och har nu lite svårt att komma igång, men Jonas har ju tränat undertiden med vi tränar mest olika saker. Han kör hårt med inkallning och passivitetsträning.

Jag kör på sånt som höger, vänster och passivitetsträning. Sen jobbar vi så klart stenhårt med att få henne att inte dra och inte skälla. Det sistnämnda går väl sådär. Hon gillar att höras helt enkelt. 

På facebook finns en hundgrupp och vi är ett gäng som funderar på att ses med våra problemisar just för att vi ska få träna. Och några som har stabila hundar ska också med just för att visa de andra hur man uppför sig. Det kan nog bli både kul och nyttigt.

Men Dipp är så söt, när vi promenerar så säger man hennes namn, då vänder hon sig om helt frågande “vad vill du nu jag ska göra?” så säger man bara att man älskar henne, då skiner hon upp och ler som bara en Dipp kan göra. Tror dock inte hon förstår ordets innebörd, men hon känner av att jag sagt något snällt.

Nå väl, nu ska jag hämta en kopp kaffe och ett paket cigaretter.

2 thoughts on “Tristessen över allt + hundträning

 1. Tack! =D
  En del är färgat rött och en del orange.
  Innan hade jag blont underhår, så det behövde inte blekas.
  Luggen blekte jag lite, och det röda jag hade innan också, men
  mest själva underhåret.
  Sedan lät jag en del av min röda intensiva, permanenta hårfärg
  sitta kvar, som en grund.
  Sedan lade jag i Stargazer’s Dawn och Stargazer’s Hot red. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *