Ute i det fria

Skulle bli utskriven efter lunch idag, men redan vid 10:30 så kom Lennart och sa att jag fick gå om jag ville, så eftersom väskan redan var packad så dröjde det 10 minuter, sen var jag ute!! Så nu ska jag stå på egna ben och jag tvivlar inte en sekund på att jag fixar det!! Jag känner mig starkare än på länge och även om det vänder tills i morgon så ska jag njuta idag. 

Så nu sitter jag hemma i soffan med en hund sovandes intill mig och Jonas ligger på golvet och snarkar. Tiden på psyk har jag ägnat åt att vila massor och tänka på vad jag vill med mitt liv. En sak jag vill är klara att sluta skada mig själv och jag är övertygad om att jag ska fixa det denna gång. Jag ska klara det och med stöd från vården och Jonas så fixar jag det. Sen har jag supportrar ute i landet som peppar mig via bloggen och det uppskattar jag.

En annan sak jag kommit fram till är att jag ska läsa upp de ämnen jag behöver för att kunna plugga upp vissa gymnasieämnen och sen göra arbetsträning på någon nveterinärklinik och kanske utbilda mig till behandlingsassistent hos en veterinär. Eller en kennelklubb, något som har med djur att göra i alla fall. Jag tror inte att jag kommer kunna gå hemma och inte göra något för resten av mitt liv, men vägen till en arbetsträning är lång.

Först ska jag gå på ångestskola, ångesthantering och sen någon form av daglig verksamhet på Solhem. Sen måste jag ju plugga på distans eller så för jag måste kunna försörja mig då jag inte har rätt till studiestöd på gymnasienivå längre. Så den biten måste lösas. Men, jag har mål i alla fall och det känns skönt!

Nu ska jag strax väcka Jonas, sen ska vi gå ut med Dipp innan vi beger oss till stan för att handla. Måste skriva en inköpslista med, så det inte blir en massa onödigt. Jag har förresten även funderat på att slopa ciggen. Jag tänker rent ekonomiskt och jag har inte råd med både snus och cigaretter så… Snuset får nog bli kvar, kanske att det försvinner också, men inte nu. En annan dag. Men, nu ska jag fixa här, packa upp min psykväska och fila naglarna.. 

Puss på er!

4 thoughts on “Ute i det fria

  1. kommer alltid peppa!

    svar på förra inlägget. lära sig platta är lätt, lära sig skaffa ork till det är något jag inte fattar alls.
    brukade för hundra år sedan köpa rakpermanentmedel från en affroaffär. det fungerade finfint fast jag behövde alltid klippa av en del. sedan var det den gången jag gjorde det på blekt hår. det var inte mycket hår kvar efter det. stora tussar i handen häh. plattång känns bättre :s

    skönt att läsa att du är hemma <3

  2. Du anar inte vad kul det är att läsa att du har planer framåt nu, att du känner framtiden som en del av livet som det är redan nu. Jag blir jätteglad! Kram Maria.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *