Vem är Maria?

Tanken var att skriva en ny presentation, jag bad Jonas skriva lite och det visade sig vara för många tecken så jag publicerar det här.

Maria är ivrig, vacker, grönblåbrun i ögonen, reagerar på livet som en hind, finner det vackra i det fula, finner det fula i allt som universum bjuder, sorterar, slänger, sparar det som måste finnas kvar, som kärleken och dess väsen, hon är söndrig och helande.

På vita blad är hon 32 år, i sinnet är hon millioners mänsklighet ihopkokad till elixir av kunskap och känslor.

Den helande Maria är rädd för allt och modigare än ett lejon. Orolig och stark. Vaksam och naivt gullig.

Hon har mjuka, snälla, vackra händer, rak vacker grekisk näsa och mun som bjuder på skratt, kärlek, kyssar som av gudars efterrätt, hon gråter som ett stilla vårregn, lider och försvinner, kommer tillbaka med all sin sprudlande personlighet när livet blir vackert igen.

Hennes doft är dovt lockande, håret som en påminnelsen om lockars betydelse för folkets väl. Hon är allt och inget, samtidigt och i nästa sekund. Allt hon är vill jag ha, låt henne leva i tusen år, jag vill se hennes ögon varje morgon och höra hennes mjuka andetag varje kväll. Hennes tystnad är den allra vackraste som en en enkel människorvarelse kan uppleva.

Hon letar efter frid och ro och gröna juniblad.
Hon är Maria.

2 thoughts on “Vem är Maria?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *