Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Min lilla verktygslåda

Hur skulle jag klara mig utan min lampa

Att få utforska världen och leva en dag i taget är mångas högsta dröm och min verklighet. Jag lever ur hand i mun och tar dagen som den kommer. Just nu befinner jag mig i södra Europa efter att just ha spenderat 1 månad i Sydamerika.

I Sydamerika satte jag siktet på naturupplevelser och har därför fått vara med om både bergsklättring, vandring, dykning och grottutforskning. Utöver vattenflaskan så var det en sak jag alltid bar med mig: min led pannlampa. Denna dyrgrip till lampa inhandlade jag i Sverige när jag hade ett längre uppehåll efter senaste tillbakaresan. Jag köpte den med avsikt att använda den just på mina “äventyr” och den har inte gjort mig besviken.

Utförandet är stilrent och minimalistiskt. Den får plats i fickan såväl som i handen och tynger inte ned huvudet vid användning. Effekten är brutalt bra! Till och med mina vandringsledare blev imponerade. Ljuskäglan är jämn och ljus och perfekt riktad. Lamphuset är stöttåligt och och linsen likaså. Jag menar, den fick utstå en hel del väta under både grottutforskningen och dykningen. Dess höga IP-klass gör den som gjord för den här typen av missioner.

Batteriet är uppladdningsbart, vilket passar perfekt för den som är på vift. Jag laddade den helt enkelt tillsammans med min telefon när jag tog en kaffe någonstans, så höll den ett bra tag efter det. Jag hade faktiskt också behövt en mindre ficklampa som inte tar upp mycket plats men det får vänta tills framtiden. Jag föredrar ficklampor från Felix som verkligen är effektiva trots litet format.

 

 

Det viktigaste vid ett köp av pannlampa är att dess prestanda överensstämmer med dina egna kriterier. När jag köpte min pannlampa så letade jag oavkortat efter produkter som hade robust uppbyggnad, hög kapslingsklass och ett effektivt ljus. Har man andra preferenser så bör man ha dessa i åtanke vid ett köp, för att få den produkt som bäst passar ens egna behov.

Mer information